Αθώωση Νεϊμάρ για την υπόθεση οικονομικής απάτης του 2013
i

Νεϊμάρ, / © Screenshot, via Twitter

Αθώωση Νεϊμάρ για την υπόθεση οικονομικής απάτης του 2013

Πάνος Μαλακτάρης • 14:45 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 20.08.2024

Δικαστήριο της Μαδρίτης μόλις σήμερα ανακοίνωσε την απαλλαγή του Βραζιλιάνου άσσου από τις κατηγορίες διαφθοράς και απάτης, αναφορικά με την μεταγραφή του από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα πριν σχεδόν δέκα χρόνια.

Μια δικαστική μάχη που κράτησε σχεδόν μία δεκαετία, απασχολώντας τόσο τον Βραζιλιάνο σταρ όσο και την οικογένειά του, μιας και  μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και ο πατέρας του. Όλα ξεκίνησαν όταν η Βραζιλάνικη εταιρία DIS που κατείχε τότε το 40% των δικαιωμάτων του, κατηγόρησε τις εμπλεκόμενες πλευρές πως απέκρυψαν το αληθινό συνολικό κόστος της μεταγραφής, με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικό κομμάτι του ποσοστού που είχε λαμβάνειν. 

Έτσι ο Νεϊμάρ, ο οποίος με τους συμπαίκτες του στη «σελεσάο» προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ του αποκλεισμού τους από την Κροατία, βρέθηκε κατηγορούμενος μαζί με τους-τότε-πρόεδρους των Σάντος και Μπαρτσελόνα. Η σημερινή απόφαση του ισπανικού δικαστηρίου ήρθε να βάλει ένα τέλος στην πολύκροτη υπόθεση, απαλλάσσοντάς τον από όλες τις σχετικές κατηγορίες. 

Η ετυμηγορία δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και τον προηγούμενο μόλις μήνα οι τοπικοί εισαγγελείς είχαν αποσύρει τις βασικές κατηγορίες. Αυτό που ουσιαστικά απέμενε, ήταν αυτό που έγινε σήμερα, με την επισημοποίηση της απαλοιφής του κατηγορητηρίου. 

Σε μια λιτή ανακοίνωση, το δικαστήριο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν απεδείχθη η ύπαρξη ψεύτικου συμβολαίου, ούτε επίσης καμία πρόθεση να βλάψει κανείς την DIS». Μια ευτυχής κατάληξη που, μετά και τα όσα βιώνει ο Νεϊμάρ με τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από το μουντιάλ, ήταν σίγουρα κάτι που θα ακούσει με ένα αίσθημα ανακούφισης.