Άνταμ Μάρτιν: Ποιος είναι ο Ούγγρος «Viking» που ήρθε για λογαριασμό του Asteras Aktor

Μάρτιν Άνταμ

i

©

Άνταμ Μάρτιν: Ποιος είναι ο Ούγγρος «Viking» που ήρθε για λογαριασμό του Asteras Aktor

Κώστας Τόπας 10:54 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 22.07.2024

Ενας Ούγγρος «Viking» που ήρθε στην Ελλάδα για τον Asteras Aktor. Ενα θωρηκτό που πριν από μερικές εβδομάδες αγωνιζόταν με την εθνική του ομάδα στα γήπεδα του Euro 2024, έφτασε στην Τρίπολη για να ενισχύσει την γραμμή επίθεσης των «κιτρινομπλέ».

Ο Asteras AKTOR προχώρησε σε μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση. Μέσω ανακοίνωσης, οι Αρκάδες γνωστοποίησαν την απόκτηση του Μάρτιν Άνταμ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026.

Ο 29χρονος αγωνίζεται ως επιθετικός και είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας, μετρώντας 25 συμμετοχές και τρία γκολ. Μάλιστα, αγωνίστηκε στο Euro 2024, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, έχοντας τρεις συμμετοχές στους αγώνες του ομίλου με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής έχει επίσης αγωνιστεί στο Europa League, αλλά και στο Champions League Ασίας.

Ο Άνταμ ξεχωρίζει εμφανισιακά για το ξυρισμένο κεφάλι του αλλά και για μεγάλη γενειάδα τζίντζερ, που οδηγεί στο παρατσούκλι του «Ουγγρικός Βίκινγκ». Ο ύψους 1.91μ. δεν μοιάζει με τον συνηθισμένο επιθετικό. Ένας οπαδός τον περιέγραψε μάλιστα ως έναν σέντερ φορ ο οποίος είναι «διψασμένος για γκολ».

Υπήρξαν όμως και σχόλια από οπαδούς τα οποία αφορούσαν το βάρος του, για το οποίο πήρε θέση το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Αρκάδων. «Φυσικά ένα ή δύο σχόλια τα βλέπω. Συνήθως γελάω με τα όσα γράφουν. Γεννήθηκα έτσι. Αυτό είναι το σχήμα του σώματός μου. Δεν μπορώ να πω ότι είχα αυτό το μέγεθος όταν γεννήθηκα, δεν μπορώ να το αλλάξω, δεν μπορώ να αλλάξω τη γενετική. Οπότε ναι, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω για αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά ο Άνταμ.

Από τη Νότιο Κορέα και το Euro στην Τρίπολη

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην πατρίδα του, ο Άνταμ πριν ενταχθεί στον Asteras AKTOR έπαιζε ποδόσφαιρο στη Νότια Κορέα αφού εντάχθηκε στην Ουλσάν το 2022. Εξασφάλισε τη μετακίνησή του στην Ασία αφού απόλαυσε μια παραγωγική σεζόν 2021-22 στην ουγγρική ομάδα Πάκσι, όπου σκόραρε 31 φορές σε 32 εμφανίσεις για να τερματίσει ως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Γεννημένος στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας στις 6 Νοεμβρίου 1994, ο Άνταμ έκανε το ντεμπούτο του στην ενήλικη ζωή με τη Βάσας μια ομάδα στη δεύτερη κατηγορία του ουγγρικού ποδοσφαίρου, το 2013.  Πέρασε έξι χρόνια εκεί κάνοντας περισσότερες από 100 εμφανίσεις και σημείωσε 27 γκολ πριν μετακομίσει στην Καποσβάρι Ράκοτσι στην πρώτη κατηγορία το 2019.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, έκανε το ντεμπούτο του στην Ουγγαρία και η τρίτη του συμμετοχή ήρθε κόντρα στην Αγγλία, καθώς μπήκε ως αλλαγή για να δει τη νίκη με 1-0 για την ομάδα του. Εμφανίστηκε ξανά από τον πάγκο αργότερα εκείνη τη χρονιά για να παίξει εναντίον των Τριών Λιονταριών, με την ομάδα του να κερδίζει 4-0 στο «Μολινό».

Μόλις εβδομάδες αργότερα, ολοκλήρωσε τη μετακόμισή του στη Νότια Κορέα, όπου ζούσε με τη σύζυγό του, Γκρίτα, και τον γιο τους, Κόνορ. Ο Άνταμ και η Γκρίτα γνωρίστηκαν στο δημοτικό σχολείο και οι αγαπημένες της παιδικής ηλικίας έμειναν μαζί από τότε. 

Το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο παντρεμένο και ζούσε μια ήρεμη ζωή στην Κορέα, με τον Άνταμ να δείχνει ότι είναι οικογενειάρχης δημοσιεύοντας τακτικές φωτογραφίες του με τη γυναίκα και τον γιο του στο Instagram. Πλέον όλα αυτά θα τα ζήσει στην Τρίπολη με τη φανέλα του Asteras AKTOR.

Στην οικογένεια Άνταμ αρέσει επίσης να ταξιδεύει πίσω στην Ευρώπη, να επιστρέφει συχνά στην Ουγγαρία, ενώ απόλαυσαν επίσης ένα ταξίδι στη χιονισμένη Πολωνία τον χειμώνα σε ένα διάλειμμα στο πρόγραμμα του κορεατικού ποδοσφαίρου. Στον αγωνιστικό χώρο, ο Άνταμ δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός μπροστά στο τέρμα για την Ουλσάν όσο για τον Πάκσι, σημειώνοντας 24 γκολ σε 67 εμφανίσεις.

Ωστόσο, έχει κερδίσει ακόμα δύο πρωταθλήματα με τον σύλλογο και γιόρτασε με την οικογένειά του στον αγωνιστικό χώρο μετά το πρώτο, γράφοντας μια φωτογραφία στο Instagram «οι πιο περήφανοι Ούγγροι στο Ούλσαν». Τα κατορθώματα του Άνταμ στην Κορέα αποδείχτηκαν αρκετά για να τον κρατήσουν στην εθνική ομάδα και έλαβε την πρώτη του κλήση σε μεγάλη διοργάνωση τον περασμένο μήνα.

Πλέον, ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει στην καριέρα του «Ούγγρου Viking» καθώς ετοιμάζει για τη καινούρια του ποδοσφαιρική περιπέτεια με τη φανέλα του Asteras Aktor.