Η πτώση του Άντερσον: Από Golden Boy της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πίσω από τα σίδερα της φυλακής

Κάρλος Τέβες - Κριστιάνο Ρονάλντο - Άντερσον - Φωτ. IMAGO

Η πτώση του Άντερσον: Από Golden Boy της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πίσω από τα σίδερα της φυλακής

Κώστας Τόπας 09:31 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:31 - 12.09.2024

Ο Άντερσον έζησε μια λαμπρή καριέρα όσο ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο σήμερα είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση.

Πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, στο απόγειο του φαινομένου Ροναλντίνιο, ένας νεαρός Βραζιλιάνος άρχισε να γίνεται πρωτοσέλιδο για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις σε νεαρή ηλικία. Ήταν ο 36χρονος σήμερα Άντερσον Λουίς ντε Αμπρέου Ολιβέιρα, τον οποίο πολλοί ανέφεραν ως κληρονόμο του σταρ της Μπαρτσελόνα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει και τελικά τον υπέγραψε για 32 εκατομμύρια ευρώ αφού ξεχώρισε με την Πόρτο. Οι πρώτες εντυπώσεις; Εντυπωσιακές. Έφτασε στην Αγγλία και κέρδισε την Premier League και το Champions League με τους «κόκκινους διαβόλους» και το Copa America με τη Βραζιλία. Επίσης το βραβείο του Golden Boy. Ωστόσο, παρά τη λαμπρή του εμφάνιση, σύντομα άρχισε μια αργή πτώση που έφτασε στην προσωπική του ζωή.

Την Τετάρτη (11/09), ένας Βραζιλιάνος δικαστής τον διέταξε σε φυλάκιση, επειδή δεν πλήρωσε διατροφή στα δύο παιδιά του.  Ο Άντερσον χρωστάει κάτι παραπάνω από 48.000 ευρώ, σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ. Η ποινή δεν έχει εκτελεστεί ακόμη και έχει γίνει γνωστή μετά από διαρροή, οπότε ο δικηγόρος του πρώην παίκτη δεν έχει σχολιάσει κάτι επί του ζητήματος.

Σε 30 ημέρες ο παίκτης θα πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο Ποινικό Ινστιτούτο Irmao Miguel Dário, μια φυλακή στο Πόρτο Αλέγκρε. Η ποινή είναι 30 ημέρες σε κλειστό καθεστώς, αν και ο δικαστής αναφέρει ότι εάν δεν υπάρχουν «κενές θέσεις», πρέπει να εκτιστεί σε ημι-ανοιχτό καθεστώς. Εάν πληρώσει βέβαια το χρέος του ο Άντερσον, το ένταλμα σύλληψης θα αποσυρθεί.

Ο Άντερσον συμμετείχε επίσης σε μια άλλη διαδικασία από το 2021, στην οποία του ζητήθηκε 10 χρόνια φυλάκιση για εκτροπή χρημάτων και ξέπλυμα χρημάτων μέσω της εταιρείας κρυπτονομισμάτων του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!