Αντονί Μαρσιάλ: Αυτά είναι τα στοιχεία που θα ανεβάσουν επίπεδο την ΑΕΚ

Άντονι Μαρσιάλ

i

©imago

Αντονί Μαρσιάλ: Αυτά είναι τα στοιχεία που θα ανεβάσουν επίπεδο την ΑΕΚ

Δημήτρης Χούπης 21:24 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 20.09.2024

Ο Αντονί Μαρσιάλ είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, με τον Γάλλο να φέρνει ποιότητα στο επιθετικό κομμάτι της Ένωσης.

Ο Αντονί Μαρσιάλ είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, με τον Γάλλο επιθετικό να φτάνει στην Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης (18/9) για να υπογράψει στη νέα του ομάδα. Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τους τραυματισμούς, οι οποίοι δεν τον άφησαν να δείξει στο γήπεδο το ταλέντο που έχει ως ποδοσφαιριστής.

Ο 28χρονος αγωνίζεται κυρίως στην κορυφή της επίθεσης, ενώ μπορεί να παίξει και στα άκρα. Του αρέσει να παίζει στην «κακή» πλευρά, δηλαδή να παίρνει την μπάλα από τα αριστερά και να συγκλείνει μέσα για να σουτάρει με το καλό του πόδι, το δεξί.

Οι κινήσεις του στην πλάτη των αμυντικών

Ένα από τα δυνατά του σημεία είναι οι κινήσεις στην πλάτη των αμυντικών. Ο Γάλλος επιθετικός κινείται αρκετά χωρίς την μπάλα και κυρίως στην πλάτη ή ανάμεσα στους αμυντικούς, έτσι ώστε να βγει μόνος του με τον τερματοφύλακα. Του αρέσει ακόμα να κινείται στην «καρδιά» της άμυνας, αφού πολλές φορές τον βλέπουμε στο σημείο του πέναλτι για να πάρει την μπάλα και να απειλήσει.

Είναι άμεσος παίκτης και πατάει αρκετά στην περιοχή ακόμα και χωρίς την μπάλα, με τα περισσότερά του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ να έχουν μπει με αυτό τον τρόπο, δηλαδή μέσα από την περιοχή. Με τον Τεν Χαχ στον πάγκο, ο Γάλλος ήταν στην πρώτη γραμμή πίεσης κάτι που έκανε καλά, κάτι που φάνηκε και σε ένα φιλικό προετοιμασίας με τη Λίβερπουλ πριν από δύο χρόνια.

Όταν ο Γάλλος πίεζε κατά κύριο λόγο στον χώρο και όχι στην μπάλα, με αποτέλεσμα να την κλέψει και να απειλήσει. Όσο δεν είχε τραυματισμούς και είχε ρυθμό στα πόδια του, είχε και το γκολ με σχετική ευκολία, γεγονός που φαίνεται και από τον αριθμό των γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού έχει σκοράρει ενενήντα τέρματα στα εννέα του χρόνια στους «κόκκινους διαβόλους».