Αντρές Ινιέστα: Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου αποσύρεται
i

©imago

Αντρές Ινιέστα: Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου αποσύρεται

Νεφέλη Μπισμπίκη 12:38 - 01.10.2024

Τίτλους τέλους αποφάσισε να ρίξει στην καριέρα του ο σπουδαίος Ισπανός ποδοσφαιριστής, Αντρές Ινιέστα, σε ηλικία 40 ετών.

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και ο Αντρές Ινιέστα θα σταματήσει να κοσμεί τα γήπεδα, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρό. Όπως αναφέρει η Ισπανική ιστοσελίδα «Relevo», η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου, όπως και ο αριθμός της φανέλας του, με τον οποίο αγωνιζόταν για χρόνια στην Μπαρτσελόνα.

«Αισθάνομαι ότι θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο, μέχρι να νιώσω ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσω, θα προσπαθήσω να παίξω . Θα ήθελα επίσης να πάρω τον προπονητικό μου τίτλο και να δω τι επιφυλάσσει το μέλλον», ήταν τα λόγια του πριν από λίγες εβδομάδες.

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτόν τον παίκτη. Ξεκίνησε από την Αλμπαθέτε, για να φορέσει στην συνέχεια την φανέλα της Μπαρτσελόνα, με την οποία διένυσε μια ονειρική πορεία. Κατέκτησε όποιον τίτλο ήταν διαθέσιμος στην κυριολεξία. Τέσσερα Champions League, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, εννέα πρωταθλήματα, τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης, έξι Κόπα ντελ Ρέι και επτά Σούπερ Καπ Ισπανίας. Με τους «μπλαουγκράνα» μάλιστα, κατέγραψε συνολικά 728 συμμετοχές, σκοράροντας 57 τέρματα και μοιράζοντας 135 ασίστ.

Μπορεί το πρόσωπο του Αντρές Ινιέστα να είχε ταυτιστεί με την Μπαρτσελόνα, αλλά όσα έκανε με την Εθνική Ισπανίας δεν γίνεται να μην αναφερθούν, καθώς όπου πήγαινε κέρδιζε τα πάντα. Στην χρυσή εποχή της «Λα Ρόχα», πανηγύρισε δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και το πιο σημαντικό, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Ήταν αυτός ο οποίος σημείωσε το πιο σημαντικό γκολ στην ιστορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου, κόντρα στην Ολλανδία.

Το 2018, ο θρύλος της Μπαρτσελόνα αποχώρησε από την Ισπανία και μετακόμισε στην Ιαπωνία, για την Βίσελ Κόμπε, ενώ μερικά χρόνια αργότερα, το 2023, υπέγραψε στην Emirates Club, από την οποία αποχώρησε τον Ιούλιο του 2024. Από τότε δεν είναι ενεργός ποδοσφαιρικά μέχρι και σήμερα. Ωστόσο πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του, με τον ίδιο να δηλώνει πως κάποια στιγμή θα ήθελε να επιστρέψει εκεί όπου έγραψε ιστορία, στην αγαπημένη του ομάδα, την Μπαρτσελόνα.

«Προφανώς θα ήθελα να επιστρέψω στη Μπάρτσα κάποια στιγμή στη ζωή μου , γιατί έτσι νιώθω, αλλά για να πω τώρα τη στιγμή ή με ποιον τρόπο δεν ξέρω, ούτε ξέρει κανείς, θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα αυτό το διάστημα και μετά θα δούμε πού βρισκόμαστε».