Το συγκινητικό μήνυμα του Ινιέστα για την αποχώρησή του

Το συγκινητικό μήνυμα του Ινιέστα για την αποχώρησή του

Νεφέλη Μπισμπίκη 19:26 - 07.10.2024

Είχε προηγηθεί πριν λίγες μέρες η ανακοίνωση του Αντρές Ινιέστα, πως κρεμάει τα παπούτσια του και σήμερα το επιβεβαίωσε με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο, με τον ίδιο να αναπολεί αυτά τα μαγικά χρόνια καριέρας του, με δάκρυα στα μάτια.

Μια σπουδαία καριέρα φτάνει στο τέλος της και ο θρυλικός Αντρές Ινιέστα σε ηλικία 40 ετών, αποσύρεται και επίσημα από το ποδόσφαιρο. Την περιμέναμε την σημερινή μέρα, μας είχε προετοιμάσει λίγες μέρες πριν και με ένα βίντεο μας το ανακοίνωσε και επίσημα. Είναι δύσκολο να χωρέσουν σε ένα βίντεο τόσα χρόνια μιας θρυλικής πορείας στο ποδόσφαιρο, για αυτό και βλέπουμε μόνο κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, συμμετέχουν κάποιοι από τους πιο σημαντικούς προπονητές του, όπως οι Πεπ ΓκουαρδιόλαΛουίς Ενρίκε, Λουίς Φαν Χάαλ και Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, οι οποίοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια, κάνοντας αναφορά στο μοναδικό του ταλέντο.

Πως άλλωστε θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει κατακτήσει τα πάντα και όπου πήγαινε έγραφε ιστορία. Μια μαγική πορεία στην Μπαρτσελόνα, τέσσερα Champions League, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, εννέα πρωταθλήματα, τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης, έξι Κόπα ντελ Ρέι και επτά Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Δεν τελειώνουν εδώ τα κατορθώματα του Ινιέστα, με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του, ενώ ήταν αυτός ο οποίος σημείωσε το πιο σημαντικό γκολ στην ιστορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου, κόντρα στην Ολλανδία.

Το μέλλον του Ισπανού θρύλου δεν το γνωρίζει κανείς, πιο σωστά το ποδοσφαιρικό του μέλλον, αλλά ο ίδιος είχε αναφέρει πως κάποια στιγμή, άγνωστο το πότε, θα ήθελε να επιστέψει στην ομάδα με την οποία συνδέθηκε το όνομά του, την Μπαρτσελόνα.

«Προφανώς θα ήθελα να επιστρέψω στη Μπαρτσελόνα κάποια στιγμή στη ζωή μου , γιατί έτσι νιώθω, αλλά για να πω τώρα τη στιγμή ή με ποιον τρόπο δεν ξέρω, ούτε ξέρει κανείς, θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα αυτό το διάστημα και μετά θα δούμε πού βρισκόμαστε».