Μούτου: «Η Φιορεντίνα θα πρέπει να προσέξει τον Γιόβετιτς»

Γιόβετιτς

i

© Intime

Μούτου: «Η Φιορεντίνα θα πρέπει να προσέξει τον Γιόβετιτς»

Κώστας Τόπας 11:02 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:22 - 29.05.2024

Ο άλλοτε φορ της Φιορεντίνα, Άντριαν Μούτου κλήθηκε να μιλήσει για τον μεγάλο τελικό των «βιόλα» κόντρα στον Ολυμπιακό και τόνισε πως η ομάδα του Ιταλιάνο θα πρέπει να προσέξει τον Στέφαν Γιόβετιτς.

Ο Ολυμπιακός και η Φιορεντίνα θα μονομαχήσουν το βράδυ της Τετάρτης (29/5) στην «OPAP Arena», έχοντας αμφότεροι στο στόχο το πολυπόθητο τρόπαιο του UEFA Europa Conference League. Με το ματς να διεξάγεται στην «OPAP Arena», τα μέτρα όπως είναι αναμενόμενο είναι δρακόντεια.

Για τη μεγάλη αυτή αναμέτρηση κλήθηκε να μιλήσει ο Άντριαν Μούτου, ο οποίος κατά την περίοδο της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στη Φιορεντίνα, με την οποία σημείωσε 84 τέρματα σε 112 συμμετοχές. Ο Ρουμάνος παλαίμαχος των «βιόλα» σχολίασε τον τελικό στην «OPAP Arena» λέγοντας:

Αυτοψία του Sportal στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν τον τελικό του Conference: Οι ιδιαίτερες συνθήκες και η στάση των καταστηματαρχών (vid)
CONFERENCE LEAGUE

10:00 - 28.05.2024

Αυτοψία του Sportal στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν τον τελικό του Conference: Οι ιδιαίτερες συνθήκες και η στάση των καταστηματαρχών (vid)

Το Sportal βρέθηκε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στα καταστήματα πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ, λίγες μέρες πριν τον τελικό του Conference League.

«Αυτά τα ματς πρέπει απλώς να τα κερδίσεις. Δεν υπάρχει ανάγκη για άνθηση ή ακόμα και πανικό, το να είσαι κυνικός είναι απαραίτητο. Ελπίζω τα παιδιά του Ιταλιάνο να πάρουν πίσω ό,τι αφήσαμε στο δρόμο. Εξακολουθώ να μην είμαι ευχαριστημένος με εκείνη τη φάση των 16 του Champions League κόντρα στην Μπάγερν, αν το VAR ήταν εκεί θα είχαμε φτάσει στον τελικό».

Στη συνέχεια, ο Μούτου μίλησε για τον Γιόβετιτς, που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και με τον οποίο ο Ρουμάνος έζησε αρκετές μαγικές βραδιές στη Φλωρεντία: «Το ότι η Φιορεντίνα τον αντιμετωπίζει στον τελικό είναι απίστευτη σύμπτωση. Τον άκουσα πρόσφατα, δεν ξέρω αν θα παίξει από την αρχή αλλά παραμένει πρωταθλητής. Πρέπει να τον προσέξουμε».

Ιμπόρα: «Στον τελικό θα δείξουμε το στυλ "Μεντιλίμπαρ", ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν για μένα»
CONFERENCE LEAGUE

09:29 - 28.05.2024

Ιμπόρα: «Στον τελικό θα δείξουμε το στυλ "Μεντιλίμπαρ", ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν για μένα»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για τον μεγάλο τελικό απέναντι στη Φιορεντίνα, τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τις δύσκολες ημέρες που κλήθηκε να βιώσει στην αρχή της σεζόν, τους Τζολάκη, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και γενικότερα για την πορεία του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν.

Τέλος για τον Νίκο Γκονσάλες ο Μούτου δήλωσε στη «Gazzetta dello Sport»: «Ο Φρέι είπε ότι μου μοιάζει; Στα νούμερα ναι. Πέρα από τα αστεία, τον έχω δει να σκοράρει όμορφα γκολ, έχει περισσότερο ρυθμό και ενδιαφέροντα στατιστικά. Πρέπει να βελτιωθεί στα πέναλτι, δεν έχει εκτελέσει από τότε που έχασε έκανε. Ένας άλλος παίκτης στον οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι ο Μποναβεντούρα. Ιισορροπία, γκολ, ώθηση, έχει τα πάντα. Μου αρέσει επίσης ο Σοτίλ».