Η πίεση μετά το γκολ του Βίντα, τα xGoals και η ισοπέδωση της ΑΕΚ κόντρα στον Άγιαξ

Ντομαγκόι Βίντα

i

©Intime

Η πίεση μετά το γκολ του Βίντα, τα xGoals και η ισοπέδωση της ΑΕΚ κόντρα στον Άγιαξ

Κώστας Τόπας 12:20 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 14.08.2024

Η στατιστική ανάλυση της OPTA δείχνει την κυριαρχία της ΑΕΚ απέναντι στον Άγιαξ.

Η ΑΕΚ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα πέναλτι, έβγαλε αντίδραση, έφερε το ματς στα ίσια και... άγγιξε την ολική ανατροπή στο 90'. Παρά το 1-1, η Ένωση παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου της με τέσσερις βαθμούς και θα προετοιμαστεί ώστε την επόμενη αγωνιστική να αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ (26/10) στο «Βελοντρόμ».

Η κορυφαία εταιρεία αθλητικών δεδομένων και αναλύσεων, Opta στην ανάλυση του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αγιαξ, απέδειξε τα στατιστικά που δείχνουν την κυριαρχία της Ένωσης κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε 23 τελικές σε όλο το παιχνίδι, με 2.27xGoals σε αντίθεση με τον Αίαντα που τελείωσε το 90λεπτο με 10 τελικές και 1.85xGoals.

Μάλιστα, το γράφημα δείχνει και την στατιστική του αγώνα, μετά το γκολ του Ντομαγκόι Βίντα που η ΑΕΚ απογείωσε την πίεσή της αναζητώντας την ολική ανατροπή στο παιχνίδι. Επιπλέον, μετά το γκολ του Κροάτη στόπερ της Ένωσης, ανέβηκαν και τα expected goals της ΑΕΚ, δείχνοντας ότι παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να είχαν βρει και δεύτερο τέρμα στο ματς και να «κλειδώσουν» το τρίποντο.