Αναμονή τέλος για Κάλενς

Κάλενς

i

Κάλενς/ ©Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images

Αναμονή τέλος για Κάλενς

Κώστας Τσίλης 09:02 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:30 - 14.08.2024

Ο Κάλενς φτάνει το μεσημέρι μέσω Μαδρίτης στην Αθήνα και πιάνει δουλειά στην ΑΕΚ για να κερδίσει το χαμένο έδαφος στο κομμάτι της ετοιμότητας

Η αλήθεια είναι πως η μεταγραφή του Άλεξ Κάλενς, ως προς το καθαρά πρακτικό της σκέλος, είχε ιδιαιτερότητες. Η απόκτηση του Περουβιανού κεντρικού αμυντικού ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ, με τον ποδοσφαιριστή όχι απλώς να μην έχει έρθει στην Αθήνα, αλλά να βρίσκεται και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ασυνήθιστο μεν, αναπόφευκτο δε. Καθότι ο Κάλενς είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του Περού, έστω και αν τελικά δεν αγωνίστηκε καθόλου. Και η ΑΕΚ έπρεπε μέχρι και την περασμένη Δευτέρα που έληγαν οι μεταγραφές στην Ελλάδα, να δηλώσει τον παίκτη. 

Μειώθηκαν ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες του Γκαρσία να προλάβει το ΑΕΚ - Ολυμπιακός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:40 - 14.09.2023

Μειώθηκαν ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες του Γκαρσία να προλάβει το ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα κανονικά ο Λιβάι και έγιναν ακόμα λιγότερες οι πιθανότητες να μπορέσει να δώσει το παρών στο κυριακάτικο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό

Όμως από σήμερα η αναμονή για τον Κάλενς παίρνει τέλος. Ο Περουβιανός κεντρικός αμυντικός ήδη από χθες ξεκίνησε το υπερατλαντικό ταξίδι για την Ελλάδα. Και αναμένεται να "προσγειωθεί" στις 13.25 στην Αθήνα, με πτήση μέσω Μαδρίτης. Μπορεί μάλιστα να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην ΑΕΚ, ωστόσο όλα τα διαδικαστικά που αφορούν τις εξετάσεις και τις μετρήσεις του, θα γίνουν κανονικά. Θα αρχίσουν από το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν αύριο. 

Ανάλογα με το πως θα πάει το πρόγραμμα, θα εξαρτηθεί και αν ο Κάλενς θα μπορέσει να προλάβει να πάει αύριο στα Σπάτα για την πρώτη του προπόνηση. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα μπει από την Δευτέρα στην δουλειά. Αυτό που πάντως έχει σημασία για τον Ματίας Αλμέιδα, είναι πως πλέον θα μπορεί να δει στο γήπεδο και στις προπονήσεις τον Κάλενς, προκειμένου να έχει ξεκάθαρη εικόνα για την αγωνιστική του κατάσταση και τον βαθμό ετοιμότητας. 

Είναι δεδομένο πως ο Περουβιανός κεντρικός αμυντικός θα χρειαστεί τον χρόνο του. Πέρυσι έπαιξε λίγα παιχνίδια, φέτος δεν έχει ακόμα ούτε ένα επίσημο ματς στα πόδια του. Είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί και χρόνο και δουλειά. Γι αυτό και έχει σημασία για τον Αλμέιδα, να ξεκινήσει ο Κάλενς αυτή την δουλειά στα Σπάτα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και απ' αυτό που θα δει ο Αργεντινός τεχνικός από τον Περουβιανό στόπερ στα Σπάτα, θα κάνει και μια πρώτη εκτίμηση για το πότε θα μπορεί να τον έχει στην διάθεση του.