Ανατροπή και νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια (vids)

Σιμάνσκι & Μήτογλου

i

©Intime

Ανατροπή και νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια (vids)

Κώστας Τόπας 08:11 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 14.08.2024

Μετά από 16 χρόνια η ΑΕΚ κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ κόντρα στον Παναθηναϊκό και να πανηγυρίσει τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με ωραίο γκολ του Τζούριτσιτς, αλλά η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε και με γκολ των Τσούμπερ και Πινέδα επικράτησε 2-1 και πήρε τεράστιο διπλό στη Λεωφόρο. Μετά από αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ανέβηκε στην τέταρτη θέση με οχτώ βαθμούς, έναν πίσω από τους «πράσινους».

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ πανηγύρισε νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού με ανατροπή στο σκορ, ήταν στις 23 Οκτωβρίου του 2006 στο ΟΑΚΑ. Τότε, οι «πράσινοι» είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ χάρη στο γκολ του Παπαδόπουλου στο 25, όμως η ΑΕΚ με τους Μαντούκα (28') και Δέλλα (76') να βρίσκουν δίχτυα, στο τέλος έδωσαν στην Ένωση το πολύτιμο τρίποντο.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε 16 χρόνια μετά! Ο Παναθηναϊκός με το γκολ του Τζούρισιτς άνοιξε το σκορ στην Λεωφόρο για να έρθει στη συνέχεια η ΑΕΚ και να ισοφαρίσει με τον Τσούμπερ στο 36' και στο τέλος να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και με το γκολ του Πινέδα στο 70ο λεπτό, να πανηγυρίσει τη νίκη.