Όλα ανοιχτά για μεταγραφή στην ΑΕΚ - Τα δεδομένα των τελευταίων ωρών
i

Παναγιώτης Κονέ, Ράντεκ Κυοχάρσκι/©intime

Όλα ανοιχτά για μεταγραφή στην ΑΕΚ - Τα δεδομένα των τελευταίων ωρών

Κώστας Τσίλης 15:24 - 28.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 20.08.2024

Μπορεί να απομένουν μόλις τέσσερις μέρες μέχρι και το φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο στην ΑΕΚ παραμένουν όλα ανοιχτά για να συμβεί... οτιδήποτε

Το γεγονός πως απομένουν πλέον λιγότερες από 100 ώρες μέχρι να κλείσει η... αγορά, δεν λέει απολύτως τίποτα για πως τελικά θα βρει την ΑΕΚ το φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Και αυτό διότι είναι απολύτως ανοιχτό και να πάρει στόπερ και να κάνει μια κίνηση έκπληξη, αλλά και να μείνει μόνο με τον Φερνάντες, τον οποίο είχε πάρει από τον Σεπτέμβρη.

Το σίγουρο είναι πως διεργασίες εξακολουθούν να γίνονται στην ΑΕΚ. Ακόμα και την Παρασκευή το βράδυ, υπήρχε συνάντηση, εκτός γραφείων αλλά σε μαγαζί των Νοτίων Προαστίων όπως διαβάσατε στο Sportal, μια συνάντηση κορυφής με την παρουσία και του Ματίας Αλμέιδα και του Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά και κορυφαίων διοικητικών παραγόντων της ΑΕΚ όπως ο Παναγιώτης Κονέ και ο Ράντεκ Κουχάρσκι. 

Η ΑΕΚ δεδομένα ψάχνει και σκανάρει και περνάει από μικροσκόπιο περιπτώσεις για το κέντρο της άμυνας. Όχι απλώς για να προσθέσει ακόμα έναν στόπερ στο ρόστερ. Κοιτάζει για μια προσθήκη κεντρικού αμυντικού που ενδεχομένως ακόμα να διεκδικήσει θέση βασικού. Και ας υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση από το δίδυμο Μουκουντί και Βίντα. Η ΑΕΚ κοιτάζει ποιοτικές περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών. Αν μπορέσει να ολοκληρώσει την υπόθεση σε μια εξ αυτών, σίγουρα θα το προχωρήσει.

Όμως ούτε ο Ματίας Αλμέιδα, ούτε οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι στην λογική μόνο στόπερ ή τίποτα. Και αυτό διότι πρώτος ο Αργεντινός τεχνικός, είναι της φιλοσοφίας πως αν βρεθεί μια ευκαιρία με πολύ καλό ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε, είναι η κίνηση με τον Φερνάντες τον περασμένο Σεπτέμβρη. Η ΑΕΚ έχει τα μάτια της ορθάνοικτα στην αγορά. 

Αν την τελευταία στιγμή, την τελευταία μέρα των μεταγραφών προκύψει μια πολύ καλή περίπτωση που για κάποιους λόγους θέλει να φύγει από την ομάδα του και ψάχνει, η ΑΕΚ δεν θα αδιαφορήσει. Σε οποιαδήποτε θέση και αν αγωνίζεται. Εξ ου και δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και την δωδεκάτη ώρα της μεταγραφικής περιόδου, να γίνει μια κίνηση έκπληξη από την ΑΕΚ. 

Όπως φυσικά και καθόλου δεν πρέπει να αποκλειστεί, κάθε άλλο μάλιστα, το ενδεχόμενο τελικά η ΑΕΚ να μην προχωρήσει σε καμία κίνηση. Το γεγονός πως ψάχνει συγκεκριμένα πράγματα στην αγορά και υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να προχωρήσει η ΑΕΚ σε μεταγραφή, σημαίνει πως υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες τελικά να μην γίνει. Άλλωστε μπορεί μέσα σε τέσσερις μέρες, να υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν πολλά. Όμως το χρονικό περιθώριο είναι έτσι κι αλλιώς στενό. 

Tags: