Μεταγραφή για την Αντβέρπ πριν τη ρεβάνς με την ΑΕΚ

Αντβέρπ - ΑΕΚ

i

©intime

Μεταγραφή για την Αντβέρπ πριν τη ρεβάνς με την ΑΕΚ

Κωνσταντίνος Ζήκος • 19:10 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 14.08.2024

Το μεσοδιάστημα μέχρι τη ρεβάνς της Τετάρτης(30/8) στην Opap Arena εκμεταλλεύτηκε η Αντβέρπ, ανακοινώνοντας την απόκτηση του 18χρονου κεντρικού μέσου, Αμαντού Σαμπό από την Σουηδική Χάμαρμπι.

Σε μια μεταγραφή...για το μέλλον προέβη η αντίπαλος της ΑΕΚ στα play-offs του Champions League, Aντβέρπ, αφού απέκτησε ως δανεικό με οψιόν αγοράς, τον 18χρονο μέσο της Χάμαρπι, Αμαντού Σαμπό. O νεαρός από τον Νίγηρα, θα ενταχθεί στην δεύτερη ομάδα της νταμπλούχου Βελγίου, παίρνοντας έτσι τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για να εξελιχθεί.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Αντβέρπ, έρχεται να επιβεβαιώσει τον ξεκάθαρο τρόπο λειτουργίας της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι, αφού οι πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που αποκτά, βρίσκονται σε νεαρή ηλικία. Ο Σαμπό αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία του Σουηδικού πρωταθλήματος και την σεζόν που πέρασε, κατέγραψε 13 συμμετοχές με την ομάδα του, έχοντας παράλληλα ένα γκολ και μία ασίστ. Δεν έχει ακόμα αγωνιστεί με την εθνική του ομάδα σε επίπεδο αντρών, παρά μόνο τρείς φορές με την κ-23.

Η Αντβέρπ ετοιμάζεται πλέον για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, αφού το ντέρμπι με την Γάνδη για το πρωτάθλημα αναβλήθηκε ώστε η ομάδα να έχει περισσότερο χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας. Εξάλλου η Βελγική ομάδα σπατάλησε πολύ ενέργεια στο πρώτο παιχνίδι, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο και υπερασπίστηκε το γκολ που είχε πετύχει με τον Γιάνσεν. Τη δυσκολία της νίκης της ομάδας του, είχε αναφέρει και σε δηλώσεις του, το μεγάλο ταλέντο των Βέλγων, ο Αρτούρ Βερμέερεν.

«Ήταν αίμα, ιδρώτας και δάκρυα, ειδικά μετά την κόκκινη κάρτα που δεχθήκαμε. Δείξαμε πραγματικά νοοτροπία νικητή. Δείξαμε χαρακτήρα. Αυτός σίγουρα ήταν ο πιο σκληρός αγώνας μας μέχρι στιγμής. Ας είμαστε ειλικρινείς: αυτή η ατμόσφαιρα, ο ύμνος του Τσάμπιονς Λιγκ, το κοινό που… βρυχάται. Αυτό δίνει επιπλέον κουράγιο. Κάθε παίκτης θέλει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε την επόμενη εβδομάδα».