ΑΕΚ: Αυτό που ο Αλμέιδα δεν θέλει να ξαναδεί
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

ΑΕΚ: Αυτό που ο Αλμέιδα δεν θέλει να ξαναδεί

Κώστας Τσίλης 08:00 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 20.08.2024

Ο Αλμέιδα ούτε ήθελε να βλέπει σκυμμένα κεφάλια στην ΑΕΚ μετά την ήττα, ούτε θεωρεί πως τα άσχημα βράδια δεν είναι αναμενόμενα, όμως υπάρχει ένα στοιχείο του παιχνιδιού που δεν θέλει να ξαναδεί

Προφανώς και η ήττα στα Γιάννενα στεναχώρησε πρώτον απ' όλους μέσα στην ΑΕΚ τον Ματίας Αλμέιδα. Όμως ο Αργεντινός τεχνικός ούτε είναι απ' αυτούς που θέλει σκυμμένα κεφάλια μετά από ένα στραβό αποτέλεσμα, ούτε καν από εκείνους που θεωρούν πως δεν θα υπάρξουν και κακές βραδιές. 

Εξάλλου αυτό που δημοσίως είπε ο Αλμέιδα, πως «οι ήττες δεν θα πρέπει να φέρνουν ανησυχία, όπως και οι νίκες την αίσθηση πως όλα είναι καλά», το μετέφερε ως νόημα και ως μήνυμα και μέσα στα αποδυτήρια στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Και εξυπακούεται πως πλέον για τον Αργεντινό τεχνικό αυτό που έχει σημασία είναι η επόμενη μέρα και το επόμενο ματς.

Ωστόσο υπάρχει ένα στοιχείο του παιχνιδιού της ΑΕΚ που έχει κρατήσει ο Αλμέιδα από το ματς στα Γιάννενα και που αφενός τον ενόχλησε, αφετέρου δεν θέλει ποτέ να το ξαναδεί. Ήταν ίσως το πρώτο φετινό παιχνίδι, που γενικώς από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έλειπε η ένταση στο παιχνίδι. Ίσως να είναι και το πρώτο, με τόσες πολλές χαμένες προσωπικές μονομαχίες. 

Από τα βασικά στοιχεία της φετινής αγωνιστικής ταυτότητας που έχει δώσει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ, είναι η ένταση και η ενέργεια. Αυτά έλλειπαν πολύ και σε μεγάλα κομμάτια του ματς, εντελώς, από το παιχνίδι της ομάδας στα Γιάννενα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, πως και τα δυο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ, ήταν αποτέλεσμα χαμένων μονομαχιών και έλλειψη έντασης πάνω σε φάσεις. 

Αυτό είναι κάτι στο οποίο ο Αργεντινός τεχνικός έδωσε μεγάλο βάρος καθώς δεν θέλει να το ξαναδεί από τους ποδοσφαιριστές του. Το έχει δουλέψει για να είναι κυρίαρχο στοιχείο η ένταση και η ενέργεια. Και όταν απουσιάζει, αλλοιώνεται η αγωνιστική ταυτότητα που έχει δώσει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ. Κάτι που το πλήρωσε στα Γιάννενα.