Για την Ελλάδα η ΑΕΚ ψάχνει επιπλέον λύση στα στόπερ σε μεταγραφή και για την Ευρώπη σε 2+1 εναλλακτικές... εντός ρόστερ

Για την Ελλάδα η ΑΕΚ ψάχνει επιπλέον λύση στα στόπερ σε μεταγραφή και για την Ευρώπη σε 2+1 εναλλακτικές... εντός ρόστερ

Κώστας Τσίλης 23:40 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 14.08.2024

Από την στιγμή που έκλεισε η ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ με τρεις στόπερ, σε περίπτωση που χρειαστεί, υπάρχουν 2+1 μια εναλλακτικές λύσεις για το κέντρο της άμυνας.

Η ΑΕΚ παραμένει ενεργή στην μεταγραφική αγορά για την απόκτηση στόπερ, αλλά μόνο πλέον για τις εγχώριες διοργανώσεις. Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal, στην Ένωση εξακολουθούν να κρατούν ανοιχτό το μεταγραφικό παράθυρο για μια κίνηση για το κέντρο της άμυνας. Όμως αυτή η διαδικασία δεν αφορά πλέον τα παιχνίδια του ομίλου του Europa League. Εκεί η λίστα έκλεισε. 

Οι καθαρόαιμοι διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί για τα ευρωπαϊκά ματς, είναι ο Βίντα, ο Μουκουντί και ο Μήτογλου. Θεωρητικά πάντα, μ' αυτές τις επιλογές θα βγουν κανονικά τα παιχνίδια. Βίντα και Μουκουντί είναι το δίδυμο που εμπιστεύεται απόλυτα ο Αλμέιδα, ενώ και ο Μήτογλου έχει δείξει από πέρυσι πως είναι εξαιρετικά αξιόπιστη εναλλακτική λύση. 

Παρόλα αυτά, επειδή όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, στο ενδεχόμενο που χρειαστεί και τέταρτη επιλογή για το κέντρο της άμυνας, αυτή ο Αργεντινός τεχνικός θα την αναζητήσει εντός του... ρόστερ

Υπάρχουν άλλωστε ποδοσφαιριστές, που ήδη ο Αλμέιδα τους έχει χρησιμοποίησε στο κέντρο της άμυνας. Ο Νταμιάν Σιμάνσκι σ' όλο το διάστημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας πέρυσι, έπαιζε λίμπερο. Και αυτό τον βοήθησε ώστε να βελτιωθεί πολύ ως εξάρι και να κάνει εξαιρετική σεζόν πέρυσι. 

Η απόφαση για την ευρωπαϊκή λίστα και η επόμενη κίνηση της ΑΕΚ
EUROPA LEAGUE

12:27 - 05.09.2023

Η απόφαση για την ευρωπαϊκή λίστα και η επόμενη κίνηση της ΑΕΚ

Το Sportal.gr ξετυλίγει το κουβάρι των τελευταίων ημερών και ωρών, μέχρι να παρθεί η απόφαση να μην υπάρξει μεταγραφή που θα μπει στην ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ και βάζει στο τραπέζι τις επόμενες κινήσεις

Επίσης ο Εχσάν Χατζισαφί, έπαιξε πέρυσι στα πρώτα ματς, ως αριστερός στόπερ στην τριάδα. Και γενικώς ο Αλμέιδα θεωρεί πως ο Ιρανός μπορεί να ανταποκριθεί σ' αυτή την θέση. 

Υπάρχει ακόμα και ο Μιλάντ Μοχαμάντι, τον οποίο φέτος ο Αλμέιδα χρησιμοποίησε ως στόπερ στο ματς με τον Πανσερραϊκό. Αλλά δεν είναι ανάμεσα στις πρώτες εναλλακτικές επιλογές του. Αν χρειαστεί επιπλέον λύση για το κέντρο της άμυνας στην Ευρώπη, αυτή θα την ψάξει είτε στον Σιμάνσκι, είτε στον Χατζισαφί.