Δύσκολες και «βαριές» μέρες και για τον Αλμέιδα
i

Ματίας Αλμέιδα/intime

Δύσκολες και «βαριές» μέρες και για τον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 09:30 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 14.08.2024

Επηρεασμένος πολύ και ο Αλμέιδα από το φονικό και όλα τα γεγονότα, προσπαθεί να ξαναβάλει την ΑΕΚ σε ράγες κανονικότητας - Δύσκολη για όλους η σημερινή μέρα

Για ολόκληρο τον οργανισμό της ΑΕΚ οι μέρες αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολες. Είναι βαριές. Για όλους ανεξαιρέτως. Και ο Ματίας Αλμέιδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε άλλο. Ο Αργεντινός τεχνικός είναι έτσι κι αλλιώς βαθιά συναισθηματικός, με δέσιμο με την ομάδα αλλά και ιδιαίτερο τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο. Το φονικό και όλο που έγινε την περασμένη Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον έχουν επηρεάσει πολύ. 

Κάτι που ήταν πολύ εμφανές στην πρώτη προπόνηση που έγινε χθες στα Σπάτα, μετά τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας. Ο Αλμέιδα παραμονές του πρώτου παιχνιδιού με τη Ντιναμό έδειχνε ο πιο χαρούμενος απ' όλους. Στη συνέντευξη Τύπου μιλούσε με λαχτάρα για την προοπτική της Ευρώπης, ενώ δεν σταματούσε να χαμογελά και να κάνει αστεία. Το ίδιο και στην προπόνηση της Δευτέρας. Χθες όμως ήταν ένας εντελώς διαφορετικός Αλμέιδα. Σκυθρωπός, χωρίς να εμφανιστεί καθόλου στα χείλη του το γνωστό του χαμόγελο. 

Βεβαίως ο Αλμέιδα ξέρει πως το πρώτο που ο ίδιος πρέπει να κάνει, είναι να δώσει το σύνθημα ώστε να επανέλθει η ομάδα στις ράγες της κανονικότητας. Όσο αυτό είναι εφικτό, με δεδομένο πως και οι παίκτες είναι φανερά επηρεασμένοι απ' όλα όσα έχουν συμβεί. Όμως υπάρχει μια δουλειά που πρέπει να γίνει. Και ο Αλμέιδα θα προσπαθήσει όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει το ματς με τη Ντιναμό, να μετατρέψει όλο αυτό το βαρύ συναίσθημα σε αποφασιστικότητα. 

Πάντως και η σημερινή μέρα θα είναι δύσκολη για όλους στην ΑΕΚ. Το απόγευμα είναι το "τελευταίο" αντίο στον Μιχάλη. Είναι πιθανό να δώσει το παρών αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών. Δεν αποκλείεται να παραβρεθεί και ο ίδιος ο Αλμέιδα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι μια ακόμα ζόρική μέρα.