Εκεί που ξεκίνησαν όλα και ο Αλμέιδα έκανε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό το 2022

i

©Intime

Εκεί που ξεκίνησαν όλα και ο Αλμέιδα έκανε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια

Κώστας Τόπας 10:27 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 05.10.2024

Η ΑΕΚ επιδιώκει σήμερα (05/10, 19:30) να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς για να εδραιωθεί στην κορυφή, πριν τη διακοπή, σε μία έδρα όπου πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε ο άθλος της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ φιλοξενείται σήμερα (05/10, 19:30) στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και στόχος για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν είναι άλλος πέρα από την κατάκτηση των τριών βαθμών. Ενα τρίποντο που θα την διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας στη Stoiximan Super League κι ενδεχομένως να διευρύνει και τη διαφορά από τους «διώκτες» της.

Μετά το ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού, όπου η Ένωση επικράτησε 2-0 στην «OPAP Arena» και «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση της κατάταξης, οι «κιτρινόμαυροι» σήμερα έχουν ακόμα πιο δύσκολο έργο. Αυτή τη φορά κόντρα στον Παναιτωλικό, ο οποίος φέτος έχει παρουσιάσει ένα ωραίο κι ανταγωνιστικό σύνολο, όντας στην 5η θέση με οκτώ βαθμούς, δύο λιγότερους από τον τέταρτο Άρη.

Το έργο για τους «κιτρινόμαυρους» δεν είναι εύκολο στο Αγρίνιο σήμερα (05/10, 19:30). Ωστόσο, τόσο ο Ματίας Αλμέιδα όσο και οι παίκτες θα πρέπει να έχουν για οδηγό το παιχνίδι που διεξήχθη στην έδρα του Παναιτωλικού πριν από δύο χρόνια και η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο με 2-0.

Η ένταση, ο Τζαβέλλας και ο Μουκουντί

Τότε, η Ένωση είχε μπει φουριόζα στο ματς, ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και πήρε δικαίως το τρίποντο, ίσως στην πιο μεστή εμφάνιση που είχε κάνει σε εκείνο το χρονικό σημείο του πρωταθλήματος, κόντρα σε έναν Παναιτωλικό που προσπάθησε να κάνει πράγματα στο ματς, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να είχε ολοκληρωθεί δίχως σκορ, αλλά στο 48' ο Λιβάι Γκαρσία έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του, έπειτα από ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Ανέστη. Μπορεί η Ένωση να είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο δεν έλειψαν και οι αναποδιές.

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο, ήταν γεμάτο ένταση καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, και λίγο πριν από τη λήξη του η κατάσταση ξέφυγε. Ο βοηθός του Γιάννη Αναστασίου, Γιώργος Λαγκαδίτης, αποβλήθηκε με κόκκινη, ενώ κίτρινη κάρτα είδε ο συνεργάτης του Αλμέιδα, Ομάρ Ζαρίφ. Οπως επίσης κίτρινες αντίκρισαν επίσης οι Ρότα και Χατζηθεοδωρίδης, οι οποίοι ήρθαν κεφάλι με κεφάλι.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η ένταση στο μεταφέρθηκε και στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Ο Γιώργος Τζαβέλλας χτύπησε ένα τζάμι το οποίο έσπασε με αποτέλεσμα να σκίσει το χέρι του και να τραυματιστεί.  Στη θέση του Έλληνα στόπερ πέρασε ο Αρόλντ Μουκουντί, ο οποίος στο ντεμπούτο του με την Ένωση, κατάφερε να βρει δίχτυα στο 75' και με αυτόν τον τρόπο να κλειδώσει το τρίποντο για την ομάδα του.

Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα γεύτηκε τη χαρά της νίκης, βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας κι έκτοτε δεν υποχώρησε ποτέ από εκεί, μέχρι στο τέλος να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το ματς στο Αγρίνιο αποτελεί οδηγό για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία με ενδεχόμενη νίκη να εδραιωθούν στην πρώτη θέση της κατάταξης πριν από τη διακοπή της Stoiximan Super League για τα ματς των εθνικών ομάδων.