Έτσι άλλαξε ο Αλμέιδα το κλίμα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ

Έτσι άλλαξε ο Αλμέιδα το κλίμα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 18:39 - 19.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:39 - 19.08.2024

Από την (πρωτόγνωρη) κίνηση του μετά την λήξη του ματς με τη Νόα, μέχρι τις συζητήσεις στα αποδυτήρια στα Σπάτα, ο Αργεντινός τεχνικός έκανε ότι χρειαζόταν αλλάξει το... "τσιπάκι" στους ποδοσφαιριστές του

Είναι γεγονός πως με βάση την εικόνα την εικόνα της ΑΕΚ, κάποιος θα έβαζε το χέρι του στην φωτιά πως ανάμεσα στην ρεβάνς με τη Νόα και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, έχουν μεσολαβήσει πολλές εβδομάδες. Ίσως και μήνες. Όμως τα δυο ματς, όπως και οι δυο εντελώς διαφορετικές εικόνες, ήταν σε απόσταση μόλις τριών ημερών.

Η απόλυτη στήριξη στον Αλμέιδα αποφασίστηκε από τον Ηλιόπουλο και μεταφέρθηκε με κάθε τρόπο στον προπονητή της ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:21 - 19.08.2024

Η απόλυτη στήριξη στον Αλμέιδα αποφασίστηκε από τον Ηλιόπουλο και μεταφέρθηκε με κάθε τρόπο στον προπονητή της ΑΕΚ

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την ρεβάνς με τη Νόα, μέχρι και το ματς με τον ΟΦΗ, η διοίκηση της ΑΕΚ έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να "περάσει" στον Αργεντινό τεχνικό την απόφαση για απόλυτη στήριξη

Οι παίκτες της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ έδειχναν μεταμορφωμένοι και αγωνιστικά αλλά ακόμα και ψυχολογικά. Και ειδικά πάνω σ' αυτό το δεύτερο κομμάτι, ο Ματίας Αλμέιδα δούλεψε πάρα πολύ. Ήδη από το επόμενο... λεπτό του σφυρίγματος της λήξης στο ματς με τη Νόα. Τότε ο Αργεντινός τεχνικός έκανε κάτι που δεν είχε ξανακάνει ποτέ, σ' αυτά τα δυο χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΚ. Ενώ είχε μπει στα αποδυτήρια, ξαναβγήκε στο γήπεδο και μάζεψε τους παίκτες του γύρω του, προκειμένου να τους κάνει μια σύντομη ομιλία.

Εκείνη η κίνηση, έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ. Την στιγμή στεκόντουσαν μέσα στο γήπεδο, ακούγοντας τις αποδοκιμασίες του κόσμου, εμφανώς απογοητευμένοι αλλά και αμήχανοι οι ποδοσφαιριστές, εμφανίστηκε μέσα από τα αποδυτήρια ο Αλμέιδα, τους έβαλε αγκαλιασμένους σ' έναν κύκλο και τους έδειξε τον δρόμο για να παραμείνουν ενωμένοι και μια γροθιά. Αυτό λειτούργησε πολύ θετικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

Το ίδιοι και οι συζητήσεις που έκανε ο Αλμέιδα τις μέρες που μεσολάβησαν μέχρι και το ματς με τον ΟΦΗ. "Μιλήσαμε πολύ με τους παίκτες μου" είπε ο Αργεντινός τεχνικός μετά το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και ήταν πολύ ξεκάθαρο πως όλες αυτές οι συζητήσεις, δεδομένα σε τόνους ενωτικούς, λειτούργησαν πολύ θετικά. Φάνηκε στην εικόνα που είχαν οι παίκτες της ΑΕΚ και στον τρόπο παιχνιδιού αλλά ακόμα και σ' αυτό των πανηγυρισμών στα γκολ. Με αγκαλιές στον πάγκο ανάμεσα στους αναπληρωματικούς. Και με το κλίμα να έχει αλλάξει 100% σε σχέση μ' αυτό της Πέμπτης.