ΑΕΚ: «Φάκελος ανανεώσεις» - Τα οκτώ συμβόλαια που λήγουν, ποια «καίνε» και ποιοι αποχωρούν
i

©Νίκος Χάλαρης

ΑΕΚ: «Φάκελος ανανεώσεις» - Τα οκτώ συμβόλαια που λήγουν, ποια «καίνε» και ποιοι αποχωρούν

Κώστας Τόπας 19:56 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 29.05.2024

Πόσα συμβόλαια λήγουν στην ΑΕΚ το καλοκαίρι; Ποιες οι σκέψεις των ανθρώπων της ΑΕΚ για Αραούχου και Άμραμπατ; Ο σχεδιασμός της Ένωσης για τη νέα σεζόν θα τρέξει το επόμενο διάστημα και το Sportal ξετυλίγει το κουβάρι και αναλύει όλα τα δεδομένα για τους ποδοσφαιριστές, των οποίων στις 30 Ιουνίου η δέσμευσή τους με τους «κιτρινόμαυρους» ολοκληρώνεται.

Αρκετά είναι τα συμβόλαια παικτών της ΑΕΚ που λήγουν το καλοκαίρι και ήδη έχει γίνει αθόρυβα δουλειά για τις ανανεώσεις. Εδώ και μήνες έχουν ανακοινωθεί οι επεκτάσεις συμβολαίων των Πέτρου Μάνταλου (έως το 2026) και Ντομαγκόι Βίντα (έως το 2025) με την διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» να εξετάζει και τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, ολοκληρώνεται το συμβόλαιό τους.

Τα συμβόλαια που τελειώνουν δεν είναι και λίγα. Το Sportal ξετυλίγει το κουβάρι και αναλύει όλα τα δεδομένα για τους οκτώ ποδοσφαιριστές, των οποίων στις 30 Ιουνίου η δέσμευσή τους με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται.

Σέρχιο Αραούχο

Σέρχιο Αραούχο ©Intime

Ο Σέρχιο Αραούχο αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί τελειώνει το συμβόλαιό του, πρώτα απ' όλα. Ωστόσο, υπάρχει το +1, αλλά αυτά δεν παίζουν μεγάλο ρόλο γιατί ο «Τσίνο» κι η ΑΕΚ θα προτιμούσαν να γίνει μια επέκταση συνεργασίας. Οι δύο πλευρές ήταν σε συζητήσεις όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να βρουν τη «χρυσή» τομή.

Ωστόσο, μετά το τέλος της φετινής σεζόν, ο Αργεντινός επιθετικός έφυγε από την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές, χωρίς να κάνει κάποια συζήτηση με την ΑΕΚ για το μέλλον του. Χωρίς δηλαδή ούτε να συμφωνήσει για ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά χωρίς και να αποχαιρετίσει. Και αυτό έχει την σημασία του, όπως ενημερωθήκατε από το Sportal.

Ο «Τσίνο» αποτελεί έναν από τους πιο σπουδαίους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα με το Δικέφαλο στο στήθος. Όχι μόνο για τα όσα σπουδαία πέτυχε και θα πετύχει εντός γηπέδου (δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο), αλλά και για τα όσα σπουδαία έχει πετύχει εκτός αυτού. Με τα «κιτρινόμαυρα» έχει καταγράψει 179 εμφανίσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλον σύλλογο στην καριέρα του, με απολογισμό 48 γκολ και 25 ασίστ.

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ

Σιντιμπέ ©intime

Το καλοκαίρι του 2022, ο Ματίας Αλμέιδα προσέθεσε στη φαρέτρα του έναν ποδοσφαιριστή που έχει την ικανότητα να αγωνιστεί τόσο ως μπακ-χαφ όσο κι ως στόπερ σε άμυνα των τριών. Τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Στα 31 του πλέον, ενώ τον Ιούλιο θα γίνει 32, ο Γάλλος ολοκληρώνει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν.

Για την περίπτωσή του έχουν δείξει ενδιαφέρον ομάδες από τη Γαλλία και όπως όλα δείχνουν, ο Σιντιμπέ θα αποχαιρετήσει τους «κιτρινόμαυρους». Με την Ένωση έως τώρα έχει καταγράψει 42 εμφανίσεις, με απολογισμό δύο γκολ, το ένα εξ αυτών απέναντι στη Μπράιτον και τρεις ασίστ.

Αλεξάντερ Κάλενς

Κάλενς Άλεξ Κάλενς/intime

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ δεν θα αποκτήσει ποδοσφαιριστή για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, ήρθε ο Αλεξάντερ Κάλενς για να ενταχθεί από τη Χιρόνα, με τη μορφή δανεισμού. Έτσι η Ένωση έκλεισε την τρύπα στο κέντρο της άμυνάς της με τον 31χρονο διεθνή Περουβιανό στόπερ να πλαισιώνει τους Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου.

Συνολικά είχε καλή παρουσία με τα «κιτρινόμαυρα», ενώ από την πλευρά της η Ένωση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του, για ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ. Φέτος ο Κάλενς κατέγραψε 25 παιχνίδια και δύο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ τώρα ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Copa America με το Περού.

Νορντίν Άμραμπατ

Νορντίν Άμραμπατ ©Intime

Μια από τις εκκρεμότητες που η ΑΕΚ θέλει να κλείσει άμεσα, αφορά το συμβόλαιο του Νορντίν Άμραμπατ που λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Ο ίδιος ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ESPN, αυτό που υπήρχε ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα και είχε καταγράψει και το Sportal.gr.

Ο Μαροκινός τόνισε πως η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει, όμως εκείνος σκέφτεται πως ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει στην Ολλανδία. Η Ένωση επ' αυτού δεν τοποθετήθηκε διαφορετικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως επί της ουσίας το μέλλον του Άμραμπατ στην ΑΕΚ είναι στα δικά του χέρια. Αν τελικά αποφασίσει, όπως έκανε πέρυσι αλλά και προπέρσι πως τελικά δεν θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία, τότε πιθανότατα θα συνεχίσει να φορά τα «κιτρινόμαυρα».

«Από τη στιγμή που είμαι σε καλή φυσική κατάσταση θα συνεχίσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν αρχίσω και πέφτω θα σταματήσω. Αλλά όσο τα πράγματα πηγαίνουν καλά και το διασκεδάζω ακόμα, θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο», υπογράμμισε ο Μαροκινός στη συνέντευξή του στο ολλανδικό Μέσο.

Εως τώρα με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Άμραμπατ έχει καταγράψει 104 συμμετοχές, τις περισσότερες από κάθε άλλον σύλλογο που αγωνίστηκε στην καριέρα του, με απολογισμό 20 γκολ και 16 ασίστ.

Εχσάν Χατζισαφί

Χατζισαφί Εχσάν Χατζισαφί/©intime

Ο Εχσάν Χατζισαφί αποτέλεσε από τους πιο σταθερούς παίκτες της ΑΕΚ της περυσινής σεζόν, ειδικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την διοίκηση της Ένωσης, η οποία πέρυσι τέτοια εποχή του πρόσφερε συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο.

Ο διεθνής Ιρανός μπακ, παρά το γεγονός πως είχε στα χέρια του προτάσεις τόσο από την πατρίδα του, όσο και από το Κατάρ με πολύ καλύτερα χρήματα, αποφάσισε να μείνει στην ΑΕΚ για τουλάχιστον έναν χρόνο μιας και το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι για 1+1 χρόνια.

Φέτος, ο Χατζισαφί κατέγραψε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό τρεις ασίστ, όντας από τους βασικούς πυλώνες της «κιτρινόμαυρης» άμυνας. Στα 34 του χρόνια πλέον, ο Ιρανός μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο αριστερό όσο και στο κέντρο της άμυνας, γι’ αυτό κι αποτελεί «κλειδί» για τον Ματίας Αλμέιδα.

«Ο Χατζισαφί είναι μεγάλος επαγγελματίας, πολύ καλός παίκτης και εξαιρετικός συμπαίκτης. Αν μείνω στην ΑΕΚ έχει πιθανότητες να συνεχίσει», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Αλμέιδα για τον Χατζισαφί ο οποίος έως τώρα έχει καταγράψει 95 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος, έχοντας απολογισμό τρία γκολ και οκτώ ασίστ. Οσον αφορά το μέλλον του, οι πιθανότητες ώστε ο Ιρανός να συνεχίσει για ακόμη μία σεζόν στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ είναι μοιρασμένες.

Τόμας Φαν Βέερτ

Τόμας Φαν Βέερτ ©Intime

Ο 34χρονος Ολλανδός επιθετικός, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 από τον Βόλο, με τον οποίο είχε κάνει τρομερές εμφανίσεις, φέτος κατέγραψε επτά συμμετοχές και ένα γκολ με τα κιτρινόμαυρα ενώ συνολικά αυτά τα δυο χρόνια με τη φανέλα της ΑΕΚ είχε 24 συμμετοχές και επτά τέρματα, πολλά εκ των οποίων καταλυτικά για να φτάσει η Ένωση στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος.

Ειδικά αυτό κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την περυσινή σεζόν. Ένα γκολ με το οποίο ο Φαν Βέερτ συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η ΑΕΚ να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η θητεία του Ολλανδού επιθετικού στην Ένωση, αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές καλοκαίρι, αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και δεν υπάρχει πρόθεση για ανανέωση.

Στα συμβόλαια που λήγουν το προσεχές καλοκαίρι είναι κι αυτά των Γκίνη και Θεοχάρη. Οι νεαροί γκολκίπερ θα συζητήσουν με τη διοίκηση το ενδεχόμενο ανανέωσης, αλλά και την προοπτική να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες.