Για την ΑΕΚ υπάρχει μόνο η ρεβάνς με την Αντβέρπ, αλλά το θέμα Μπάλντοκ δεν το έκλεισε
i

Μπάλντοκ και Μάνταλος/©intime

Για την ΑΕΚ υπάρχει μόνο η ρεβάνς με την Αντβέρπ, αλλά το θέμα Μπάλντοκ δεν το έκλεισε

Κώστας Τσίλης 02:34 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 14.08.2024

Τα πάντα στην ΑΕΚ περιστρέφονται στην αποψινή "μάχη" με την Αντβέρπ για την είσοδο στους ομίλους του Champions League, ωστόσο το θέμα Μπάλντοκ που άνοιξε ο έγκυρος Ρομάνο, η Ένωση δεν το έκλεισε

Αν σε οποιονδήποτε μέσα στον οργανισμό της ΑΕΚ πει κάποιος αυτές τις τελευταίες ώρες οποιαδήποτε κουβέντα που δεν αφορά την "μάχη" με την Αντβέρπ για την είσοδο στους ομίλους του Champions League, στην καλύτερη θα τον κοιτάξει σαν... εξωγήινο και στην χειρότερη θα του... χιμήξει. Για την Ένωση βλέπετε, μέχρι και απόψε το βράδυ, δεν υπάρχει απολύτως τίποτε άλλο, εκτός από την πρόκληση της ανατροπής μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, της ήττας με 1-0 στην Αμβέρσα. 

Παρόλα αυτά, δεδομένα όλο αυτό το διάστημα, έστω και με την συνήθη τακτική της άκρας μυστικότητας, η ΑΕΚ κινήσεις στην μεταγραφική αγορά έκανε (και εξακολουθεί να κάνει). Ο Ιταλός ρεπόρτερ Φαμπρίτσιο Ρομάνο, που σπανίως ρισκάρει την φήμη του με κάτι που δεν έχει βάση, αποκάλυψε χθες πως η Ένωση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τον Τζορτ Μπάλντοκ και μάλιστα πιέζει για να καταφέρει να τον αποκτήσει. 

Στην ΑΕΚ δεν υπήρχε περίπτωση παραμονές ενός τόσο κρίσιμου ματς, όσο η ρεβάνς με την Αντβέρπ, να ρίξουν νερό στο μύλο μεταγραφικής υπόθεσης, ακόμα και αν ο παίκτης ήταν με την βαλίτσα στο χέρι για να έρθει στην Αθήνα και να υπογράψει. Πολλώ δε μάλλον, όταν εν προκειμένω δεν πρόκειται καν για τέτοια κατάσταση. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο πως δεν έσπευσε να κλείσει την υπόθεση Μπάλντοκ, την οποία άνοιξε ο ίδιος ρεπόρτερ που αποκάλυψε την μεταγραφή του Πόνσε

Αυτό το "δεν έχουμε κάτι, αυτονόητα μόνο το ματς μας ενδιαφέρει αυτή την στιγμή", το οποίο απάντησε η ΑΕΚ στην ανάρτηση του Ρομάνο, είναι απλώς η καταγραφή της πραγματικότητας αυτές τις ώρες. Δεν είναι προφανώς επιβεβαίωση του θέματος. Αλλά επουδενί δεν είναι διάψευση. Και ενώ μια επιβεβαίωση θα ήταν πρόβλημα και διάσπαση προσοχής από ένα πολύ κρίσιμο ματς και επομένως η ΑΕΚ είχε κάθε λόγο να αποφύγει, αντίθετα μια διάψευση θα ήταν κάτι απλό, που θα έκλεινε την κουβέντα με συνοπτικές διαδικασίες. 

Πίσω από τον... καπνό 

Προφανώς κάτι υπάρχει πίσω απ' αυτό που αποκάλυψε ο Ρομάνο. Και θα το εξακριβώσουμε μετά το ματς με την Αντβέρπ, που όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, προβλέπεται να ανοίξει η συζήτηση για τον τρόπο που η ΑΕΚ θα κινηθεί στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Με ξεκάθαρο πλέον μπροστά, το μονοπάτι που θα έχει να διανύσει η ομάδα. 

Ο Μπάλντοκ είναι ένας διεθνής με την εθνική Ελλάδας, πολύ ταχυδυναμικό και με ένταση ποδοσφαιριστής. Αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν και "κουμπώνουν" στο αγωνιστικό μοντέλο που εφαρμόζει ο Αλμέιδα. Παίζει δεξί μπακ κυρίως αλλά και δεξί χαφ, ενώ έχει και παραστάσεις από την Premier League. Θεωρητικά θα τραβούσε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, μόνο εαν επρόκειτο να υπάρξουν αλλαγές στο υπάρχον ρόστερ. 

Επίσης έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται για καμία εύκολη υπόθεση, καθότι έχει συμβόλαιο με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και στα δυο από τα τρία πρώτα παιχνίδια της στην Premier League, αγωνίστηκε βασικός. Άλλωστε ο Ρομάνο έκανε πολύ προσεκτική επιλογή λέξεων στην ανάρτηση του. Έκανε λόγο για συζητήσεις ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Σέφιλντ και για πιέσεις προκειμένου να προχωρήσουν οι εξελίξεις. 

Σίγουρα για όλους στην ΑΕΚ, αυτό που έχει σήμερα σημασία, είναι η ρεβάνς με την Αντβέρπ και η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Από αύριο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε κουβέντα και για την υπόθεση του Μπάλντοκ ή του στόπερ ή οποιαδήποτε άλλη. Ειδικά αν όλα έχουν κυλήσει καλά και η ΑΕΚ έχει κάνει την εκτόξευση στα... αστέρια του Champions League.