ΑΕΚ: Για τον Αραούχο είναι πάνω απ' όλα το ποδόσφαιρο και η ομάδα
i

Ο Σέρχιο Αραούχο/©ΙΝΤΙΜΕ

ΑΕΚ: Για τον Αραούχο είναι πάνω απ' όλα το ποδόσφαιρο και η ομάδα

Κώστας Τσίλης 08:37 - 19.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 20.08.2024

Ο Αραούχο θα είναι παρών στο ματς της ΑΕΚ στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, διότι πάνω απ' όλα γι αυτόν είναι πάντα το ποδόσφαιρο και η ομάδα

Ο Ματίας Αλμέιδα συμπεριέλαβε κανονικά τον Σέρχιο Αραούχο και στην αποστολή (και θα τον επιλέξει και στην ενδεκάδα) του σημερινού παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, χωρίς να τον ρωτήσει καν, όπως συνηθίζει με τους παίκτες που έχουν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό. Είδε ο τεχνικός της ΑΕΚ την εικόνα του Αργεντινού στην τελευταία προπόνηση και... κατάλαβε. Ουσιαστικά σφράγισε αυτό που ήξερε εκ των προτέρων. Ο Αραούχο θα ήταν παρών. 

Θα μπορούσε και να μην είναι. Δεν θα ήταν καθόλου τραβηγμένο να έμενε εκτός αποστολής. Όταν στην προπόνηση της Τετάρτης, μετά το μαρκάρισμα του Βίντα, ο Αραούχο έμεινε για λίγο κάτω στο χόρτο και μετά αποχώρησε από το γήπεδο, οι υπόλοιποι "κιτρινόμαυροι" του έκαναν καζούρα. Του φώναζαν στα αγγλικά για πλάκα πως είναι ηθοποιός και ήθελε να γλιτώσει το υπόλοιπο της προπόνησης. 

Όταν λίγο αργότερα είδαν το πόδι του και άκουσαν για το τι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις που έκανε, τους κόπηκε και η όρεξη για καζούρα και το χαμόγελο. Ο Αραούχο πονούσε πολύ, αλλά ήδη από την Τετάρτη κιόλας, πριν καν δει πως θα πάει το πράγμα, τους είχε πει πως αποκλείεται να μην παίξει την Κυριακή στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Και όλοι ήξεραν πως το εννοεί, διότι για τον αρχηγό της ΑΕΚ, δεν υπάρχει τίποτα πάνω από το ποδόσφαιρο και από την ομάδα. 

Το έχει αποδείξει με το πόσο... ασταμάτητος είναι ακόμα και όταν έχει τραυματισμούς και πονάει. Το έχει αποδείξει από την προσαρμογή του στο νέο ρόλο που του έδωσε ο Αλμέιδα. Το έχει αποδείξει, διότι έχει πέντε γκολ μέχρι τώρα στη σεζόν, αλλά θα μπορούσε να είχε ίσως και τα διπλάσια, αν δεν προτιμούσε επτά ασίστ. Με την πιο χαρακτηριστική εξ αυτών, να είναι στο ματς με τον Άρη, όταν προτίμησε να δώσει το έτοιμο γκολ στον Πινέδα, από τον να σκοράρει ο ίδιος. 

Το έχει αποδείξει, επιλέγοντας συνειδητά να μην διεκδικήσει τις εκτελέσεις πέναλτι. Παρόλο που το έχει κάνει στην καριέρα του και το... έχει. Μάλιστα μόλις μια φορά φέτος ενεπλάκη σε μίνι... συζήτηση για το ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι και ήταν στο πρόσφατο ματς με τον Λεβαδειακό, όταν προέτρεψε τον Άμραμπατ να αφήσει τον Λιβάι. Τελικά ο Μαροκινός πήρε την μπάλα και εκτέλεσε και ο Αραούχο ήταν ο πρώτος που έτρεξε να τον αγκαλιάσει. 

Για τον Αραούχο, η ομάδα και το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ' όλα. Από τους τραυματισμούς του, από την προσωπική του επιτυχία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, απ' όλα. Εξ ου και δεν υπάρχει ούτε ένας, σ' ολόκληρο τον οργανισμό της ΑΕΚ, που να μην θεωρεί πως στο μπράτσο του Αργεντινού, ταιριάζει... γάντι το περιβραχιόνιο του αρχηγού.