Η αγωνία του Αλμέιδα για Πινέδα και Γκαρσία

Η αγωνία του Αλμέιδα για Πινέδα και Γκαρσία

Κώστας Τσίλης 12:53 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 14.08.2024

Δεδομένα ο Αλμέιδα ανησυχεί και για τους 13 διεθνείς της ΑΕΚ που έχουν φύγει για αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, αλλά για τον Πινέδα και τον Γκαρσία η ανησυχία είναι λίγο μεγαλύτερη

Για τον Ματίας Αλμέιδα είναι πρώτα απ' όλα ικανοποίηση και... καμάρι, να βλέπει ποδοσφαιριστές του να παίρνουν κλήσεις για τις εθνικές τους ομάδες. Εξάλλου πολλοί από τους παίκτες της ΑΕΚ που αυτή την στιγμή είναι διεθνείς, κέρδισαν ξανά την θέση τους, μέσα από την δουλειά του Αργεντινού τεχνικού στα Σπάτα. Από την άλλη μεριά, είναι δεδομένο πως ο Αλμέιδα δεν κοιμάται καθόλου ήσυχος, μέχρι να δει όλους τους ποδοσφαιριστές του να επιστρέφουν ξανά γεροί στα Σπάτα, μετά από τις διεθνείς υποχρεώσεις. 

Για όλους τους διεθνείς ο Αλμέιδα ανησυχεί. Αλλά για τον Ορμπελίν Πινέδα και Λιβάι Γκαρσία η ανησυχία φτάνει στα όρια της... αγωνίας. Και αυτό, διότι τόσο ο Μεξικανός χαφ όσο και ο επιθετικός από το Τρινιντάντ, έχουν εκτός από αγωνιστικές υποχρεώσεις και το πιο ζόρικο υπερατλαντικό ταξίδι. Πολλές ώρες και αλλαγές πτήσεων. Κάτι που πλέον αποδεδειγμένα σημαίνει, πως επιστρέφουν στα Σπάτα με πολύ μεγαλύτερη καταπόνηση σε σχέση με τους υπόλοιπους διεθνείς. 

Είναι πολύ ενδεικτικό το γεγονός, πως μετά την επιστροφή από τα δυο προηγούμενα φετινά ταξίδια του για την εθνική του Μεξικού, ο Πινέδα δεν ξεκίνησε βασικός στο αμέσως επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος της ΑΕΚ. Ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Αστέρα. Ειδικά πριν από το ματς στην Τρίπολη, ο Μεξικανός λόγω του ταξιδιού της επιστροφής, είχε προλάβει να κάνει μόλις δυο προπονήσεις. Εξ ου και έμεινε στον πάγκο. 

Τώρα και πάλι το Μεξικό έχει παιχνίδι και μάλιστα επίσημο με την Ονδούρα, τα ξημερώματα της επόμενης Τετάρτης. Αυτό σημαίνει πως δύσκολα θα προλάβει να επιστρέψει εγκαίρως για να κάνει προπόνηση στα Σπάτα την Πέμπτη. Και το Σάββατο θα χρειαστεί να μπει πάλι στο αεροπλάνο, για να ταξιδέψει για τα Γιάννενα, για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Επομένως δύσκολα η κατάσταση του Πινέδα, θα επιτρέπει στον Αλμέιδα να τον ξεκινήσει στην ενδεκάδα. 

Βεβαίως είναι γεγονός πως ο Πινέδα το απολαμβάνει και μάλιστα πολύ, να παίζει για την εθνική του ομάδα. Το θέλει πολύ, είναι σημαντικό γι αυτό και ο Αλμέιδα ξέρει καλά πως αυτό μετράει πολύ περισσότερο, από κάθε κούραση. Ίσως και από κάθε αγωνία που έχει για το πως θα επιστρέψει ο Μεξικανός

Όσο για τον Γκαρσία, έχει ταξίδι ακόμα πιο δύσκολο από τον Πινέδα, για να φτάσει στο Τρινιντάντ και κατόπιν να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα. Ωστόσο είναι στα... θετικά, το γεγονός πως η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του Λιβάι με το Τρινιντάντ, είναι ξημερώματα της επόμενης Τρίτης. Επομένως σίγουρα στην προπόνηση της Πέμπτης, θα είναι παρών.