Η ανάγκη για φρεσκάρισμα και οι επιλογές του Αλμέιδα
i

Ματίας Αλμέιδα/intime

Η ανάγκη για φρεσκάρισμα και οι επιλογές του Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 12:49 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:51 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ συνεχίζει χωρίς ανάσα αύριο τα συνεχόμενα παιχνίδια με χαρακτηριστικά ντέρμπι και ο Αλμέιδα θα ψάξει τρόπους να φρεσκάρει την ενδεκάδα

Φυσικά και η νίκη μέσα στο Φάληρο την Κυριακή το βράδυ ήταν και σπουδαία και κομβική για την ΑΕΚ. Για περισσότερους από έναν λόγους. Καθαρά πρακτικά ωστόσο, ήταν η πρώτη από μια σειρά από συνεχόμενες δύσκολες «μάχες» που έχει μπροστά της η Ένωση μέσα στις επόμενες μέρες. Χωρίς ουσιαστικά περιθώριο να πάρει ούτε ανάσα, αύριο περιμένει τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ο Ματίας Αλμέιδα ήξερε από την αρχή πως γι αυτά τα συνεχόμενα ματς με Ολυμπιακό στο Φάληρο, ΠΑΟΚ στη Φιλαδέλφεια, Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, Ολυμπιακό ξανά στη Φιλαδέλφεια και Άρη στο Χαριλάου, μεγάλη σημασία έχει η διαχείριση του υλικού. Ένας τομέας στον οποίο ο Αργεντινός τεχνικός έχει ήδη αποδείξει είναι μαέστρος. Ήδη από το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Αλμέιδα κάνει σκέψεις για το πως θα μπορέσει να φρεσκάρει την βασική του ενδεκάδα. 

Η αλήθεια είναι πως για τα δυο άκρα της άμυνας, δεν έχει πολλά περιθώρια. Ο Σιντιμπέ δεν υπάρχει για να δώσει ανάσες στον Ρότα δεξιά, ενώ ο Μοχαμάντι ακόμα δεν είναι έτοιμος για να ξεκουράσει τον Χατζισαφί αριστερά. Αντίθετα στα στόπερ, ο Μήτογλου έχει αποδείξει πολλές φορές πως είναι απολύτως άξιος αντικαταστάτης του Βίντα. Επομένως δεν αποκλείεται καθόλου να γίνει ένα rotation στην μια από τις δυο θέσεις των στόπερ. 

Στα χαφ τα περιθώρια που έχει ο Αλμέιδα για φρεσκάρισμα, είναι πολύ μεγαλύτερα. Ο Γιόνσον δεν ξεκίνησε στο Φάληρο. Ενώ με την εμφάνιση που έκανε ο Μάνταλος, έτσι κι αλλιώς διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα. Βεβαίως όλα έχουν να κάνουν και με τον σχηματισμό που θα αποφασίσει να επιλέξει ο Αργεντινός τεχνικός. 

Όσο για την επιθετική γραμμή, υπάρχει ο Άμραμπατ που μπορεί να δώσει φρέσκα πόδια, ενδεχομένως στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ενώ υπάρχουν και ως επιλογές και ο Φερνάντες αλλά ακόμα και ο Φαν Βέερτ, στην λογική του να μην χρειαστεί να βγάλουν κάποιοι από τους βασικούς, ένα ολόκληρο 90άλεπτο. 

Το σίγουρο είναι πως η ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Αλμέιδα για το αυριανό ματς με τον ΠΑΟΚ, θα είναι πρωτίστως αυτή που θα θεωρήσει πως θα του φέρει τη νίκη. Για την ΑΕΚ φυσικά και το αποτέλεσμα είναι μονόδρομος. Ωστόσο στο μυαλό του Αργεντινού τεχνικού, θα βρίσκεται σίγουρα, σε μια... άκρη και το κομμάτι της διαχείρισης αυτών των συνεχόμενων απαιτητικών παιχνιδιών.