Οι χαμένες ευκαιρίες στην «OPAP Arena» στερούν βαθμούς από την ΑΕΚ (vid)
i

©intime

Οι χαμένες ευκαιρίες στην «OPAP Arena» στερούν βαθμούς από την ΑΕΚ (vid)

Ιάσονας Τσίλης 21:33 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:36 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ ήταν αρκετά ανταγωνιστική και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια της στο Europa League, ωστόσο οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, την έχουν «πληγώσει» και της έχουν στερήσει πολύτιμους βαθμούς στον όμιλο.

Η Ένωση ηττήθηκε την Πέμπτη (30/11) από τη Μπράιτον με 1-0, στην «OPAP Arena».

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν σαφώς ανώτερη από τους «γλάρους», ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο όπου απώλεσε σωρεία ευκαιριών, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος, πλήρωσε την αστοχία της και ηττήθηκε με το εύστοχο πέναλτι του Ζοάο Πέδρο.

Αυτό το μοτίβο είναι επαναλαμβανόμενο για την ΑΕΚ στα φετινά ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια της. Ξεκινώντας από την αναμέτρηση με τον Άγιαξ, η Ένωση μετά το γκολ που δέχθηκε, κυριάρχησε απόλυτα και δημιούργησε αρκετές φάσεις.

Το αποκορύφωμα φυσικά, ήταν το ανεπανάληπτο χαμένο τετ α τετ του Γιόνσον, με τον μέσο της ΑΕΚ να στέλνει τη μπάλα πάνω στον... πεσμένο τερματοφύλακα του Άγιαξ, ο οποίος στέρησε τη νίκη από τη νταμπλούχο Ελλάδας. 

Απέναντι στη Μαρσέιγ, η ομάδα του Αλμέιδα ήταν καταιγιστική στο δεύτερο μέρος, με τον Λιβάι Γκαρσία να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, ο Πάου Λόπεθ απέκρουσε το σουτ του Γκατσίνοβιτς και την κεφαλιά του Τσούμπερ, κρατώντας το μηδέν στην εστία του και δίνοντας τη νίκη στους Γάλλους.

Κόντρα στη Μπράιτον, το δοκάρι και η κεφαλιά του Τσούμπερ, που πέρασε λίγα εκατοστά από το δοκάρι, στέρησαν από την Ένωση τη δυνατότητα να προηγηθεί και πιθανότατα να πάρει θετικό αποτέλεσμα για δεύτερη φορά κόντρα στο σύνολο του Ντε Τσέρμπι.

Έξι πέναλτι, δύο κόκκινες κάρτες και τα ατομικά λάθη κοστίζουν στην ΑΕΚ της Ευρώπης
EUROPA LEAGUE

20:52 - 01.12.2023

Έξι πέναλτι, δύο κόκκινες κάρτες και τα ατομικά λάθη κοστίζουν στην ΑΕΚ της Ευρώπης

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να παρουσιάσει μία πολύ ανταγωνιστική εικόνα σχεδόν σε όλα της τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο απολογισμός των 4 βαθμών σε έναν όμιλο φωτιά στο Europa League δεν είναι άσχημος αλλά θα μπορούσε σίγουρα να είναι καλύτερος εάν η ίδια η ΑΕΚ δεν είχε υποπέσει σε παραβάσεις 6 πέναλτι και 2 κόκκινων καρτών.

Πλέον, καλείται να φύγει αλώβητη από την «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στα playoff του Conference League.

Οι χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ στα εντός έδρας παιχνίδια του ομίλου