Η αποτελεσματικότητα που οφείλει να βρει η ΑΕΚ για να βρεθεί στα αστέρια (vids)

Νορντίν Άμραμπατ

i

©Intime

Η αποτελεσματικότητα που οφείλει να βρει η ΑΕΚ για να βρεθεί στα αστέρια (vids)

Κώστας Τόπας 09:42 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ έπαιξε καλύτερα από την Αντβέρπ, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Αμβέρσα. Οι «κιτρινόμαυροι» οφείλουν να καθαρίσουν το μυαλό τους ενόψει ρεβάνς και το σημαντικότερο όλων είναι να γίνει αποτελεσματική.

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στο Βέλγιο κόντρα στην Αντβέρπ, σπατάλησε ευκαιρίες και στο τέλος έφυγε με την ήττα (1-0). Ενα αποτέλεσμα, το οποίο είναι ικανή να ανατρέψει στη ρεβάνς της «OPAP Arena», προκειμένου να πάρει το «χρυσό» εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Μετά από από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα η Ένωση υποχρεώθηκε στην πρώτη της φετινή ήττα, έπειτα από μία νίκη και μία ισοπαλία εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Βέλγοι χάλασαν το αήττητο σερί εννέα επίσημων αγώνων, που οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν από την περασμένη σεζόν. Στην Αμβέρσα, η ΑΕΚ έδειξε ότι είναι ανώτερη ομάδα από τους Βέλγους και μπορεί να τους αποκλείσει την επόμενη Τετάρτη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό βέβαια που θα πρέπει να βελτιώσει ώστε να «χτυπήσει» την ομάδα του Μαρκ φαν Μπόμελ είναι η αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Πρόκειται άλλωστε για ένα πρόβλημα που έχει η Ένωση από την περσινή σεζόν και οφείλει να το διορθώσει.

  • Στο 11' η ΑΕΚ απείλησε στο 11ο λεπτό με κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία έπειτα από γλυκιά σέντρα του Άμραμπατ, με τον Μπουτέζ να μπλοκάρει την μπάλα.
  • Στο 29' ο Λιβάι απείλησε ξανά με ωραία ενέργεια. Επειτα από βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι ο 25χρονος ρόλαρε ωραία το κορμί του και μπήκε στην περιοχή, όμως ο Αλντερβάιρελντ με σωτήρια επέμβαση του έβαλε το «στοπ» και παραχώρησε κόρνερ.
  • Στο 45' ο Τσούμπερ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα προς το πέναλτι. Ο Γκατσίνοβιτς άφησε με ωραία προσποίηση στον Πινέδα, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως ο Φερμίρεν έκανε την προβολή και παραχώρησε κόρνερ.
  • Στο 88' ο Πόνσε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Μπουτέζ απομάκρυνε σε κόρνερ
  • Στο 95' ο Μουκουντί από κοντά με προβολή δεν μπόρεσε να σκοράρει

Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες φάσεις της ΑΕΚ που θα μπορούσε να σκοράρει κόντρα στην Αντβέρπ. Η Ένωση πάλεψε μέχρι και το φινάλε, πιέζοντας τα καρέ του Μπουτέζ, όμως οι Βέλγοι άντεξαν στην πίεση και κράτησαν το 1-0 μέχρι το φινάλε.

«Σε κάποιες φάσεις κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε όταν ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες, σε κάποιες φάσεις δεν παίρναμε σωστές αποφάσεις. Ίσως κάναμε πολλές σέντρες και λίγα σουτ από μέση απόσταση. Η αίσθησή μου παραμένει ίδια όπως και πριν από το παιχνίδι. Υπάρχουν δύο αγώνες, απομένει ένας ακόμα», ανέφερε μεταξύ άλλων μετά το τέλος του αγώνα ο Αλμέιδα.

Το καθαρό μυαλό που απαιτείται

Πριν από μερικές ημέρες, η ΑΕΚ σπατάλησε πληθώρα ευκαιριών και στον αγώνα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Τόσο στην Κροατία όσο και στην Αθήνα. Στη ρεβάνς όμως της «OPAP Arena» βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, έφτασε σε μία επική ανατροπή και στο τέλος πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αυτό θα πρέπει να επιδιώξει και κόντρα στην Αντβέρπ η Ένωση. Οι «κιτρινόμαυροι» να καθαρίσουν το μυαλό τους και παράλληλα με την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα να κάνουν μία ακόμη ανατροπή.

Ολα αυτά φυσικά, έχοντας πάντα στο πλευρό τους τον κόσμο της Ένωσης, ο οποίος με τη φωνή και την στήριξή του μπορεί να σπρώξει την ομάδα στους ομίλους των αστεριών.