Η ατάκα του Αλμέιδα για τον Αραούχο, ισχύει και για τον Πόνσε

Πόνσε

i

Έκι Πόνσε/intime

Η ατάκα του Αλμέιδα για τον Αραούχο, ισχύει και για τον Πόνσε

Κώστας Τσίλης 15:43 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 14.08.2024

Η ίδια βεβαιότητα που έχει ο Αλμέιδα πως θα έρθουν στα πορεία τα γκολ για τον Αραούχο, ισχύει και για τον Πόνσε

Είναι δεδομένο πως ο Ματίας Αλμέιδα περίμενε πως με την κλάση και την ποιότητα που έχει ο Σέρχιο Αραούχο, θα έβρισκε δίχτυα με τόσες πολλές τελικές που έκανε στο ματς με τον Παναιτωλικό. Ακριβώς όμως επειδή ο Αργεντινός τεχνικός γνωρίζει και εμπιστεύεται την κλάση του αρχηγού της ΑΕΚ, μετά το παιχνίδι δήλωσε πως "είμαι βέβαιος πως τα γκολ θα έρθουν". Η ίδια ατάκα, ισχύει στο 100% και για τον Έκι Πόνσε. 

Ο Αργεντινός φορ μέχρι τώρα στη σεζόν έχει βρει μόνο δυο φορές δίχτυα. Ήταν βέβαια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στο τεράστιο διπλό με την Μπράιτον και ήταν δυο πολύ σημαντικά γκολ. Όμως και ο ίδιος ο Πόνσε, περίμενε πολλά περισσότερα από την παραγωγικότητά του. Άλλωστε είναι ο σέντερ φορ της ομάδας. 

Ο Αλμέιδα ξέρει τι μπορεί να κάνει και να δώσει στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ ο Αργεντινός επιθετικός. Ξέρει και τι ποιότητα του. Από την άλλη μεριά, έχει μιλήσει πολλές φορές και για την προσαρμογή στο εντελώς διαφορετικό παιχνίδι απ' αυτό που έπαιζε με την Έλτσε στην Ισπανία και για τον αγωνιστικό ρυθμό. Με την δουλειά και τον χρόνο θα μπαίνει όλο και περισσότερο μέσα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. 

Είναι και ένα ζήτημα να μπορέσει να λυθεί και να βρει ξανά ο Πόνσε τον ρυθμό του στο σκοράρισμα. Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό την περασμένη Κυριακή, ήταν μια ευκαιρία καλή ευκαιρία γι αυτό. Όμως ο Αργεντινός φορ προερχόταν από μια υπερπροσπάθεια την Πέμπτη απέναντι στον Άγιαξ και δεν υπήρχε λόγος για ρίσκο. Εξ ου και έπαιξε μόνο λίγο προς το τέλος του ματς. 

Η διακοπή του πρωταθλήματος πάντα βοηθάει. Τόσο για ανάσες, όσο και για δουλειά πάνω στην καλύτερη ενσωμάτωση με την λειτουργία της ομάδας. Ο Αλμέιδα ξέρει πως τα γκολ του Πόνσε θα έρθουν. Έχει εμπιστοσύνη στον συμπατριώτη του και φροντίζει να του το δείχνει κιόλας, καθώς πάντα και το ψυχολογικό παίζει τον ρόλο του για έναν επιθετικό.