Η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα κάτι (καλό) περιμένουν για το κέντρο της άμυνας
i

Ματίας Αλμέιδα/intime

Η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα κάτι (καλό) περιμένουν για το κέντρο της άμυνας

Κώστας Τσίλης 08:50 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:38 - 14.08.2024

Σε παιχνίδι τακτικής και με τον χρόνο, έχει μετατραπεί για την ΑΕΚ η υπόθεση απόκτησης στόπερ και το Sportal αναλύει τα δεδομένα.

Αν η ΑΕΚ ήθελε απλώς να προσθέσει έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό στο ρόστερ της, για να έχει αριθμητικά συμπληρωμένη μια τετράδα στο βασικό rotation, θα το είχε κάνει ήδη. Όπως επίσης και αν ήθελε να κλείσει τον Νέστορ Αραούχο, θα τον είχε ήδη στα Σπάτα. Παρά τις διαστάσεις... θρίλερ που επιχειρούν καθημερινά να δώσουν στην υπόθεση οι Μεξικανοί. Τι πραγματικά λοιπόν συμβαίνει με την μεταγραφή κεντρικού αμυντικού στην ΑΕΚ; Το Sportal αναλύει τα δεδομένα

Δεδομένο πρώτο. Στην ΑΕΚ δεν έχει υποχωρήσει ως προτεραιότητα η προσθήκη ενός ποιοτικού στόπερ. Παραμένει σταθερά στην πρώτη... θέση του μεταγραφικού σχεδιασμού. 

Δεδομένο δεύτερο. Στην ΑΕΚ έχουν ακόμα κάποιες ανοιχτές υποθέσεις στόχων, που δεν τις έχουν κλείσει, διότι εκ των πραγμάτων δεν έχουν λήξει. 

Δεδομένο τρίτο. Ο Αλμέιδα δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση να ξοδεύεται χρόνος, αν πρόκειται να έχει ακριβώς αυτό που θέλει. 

Με βάση λοιπόν όλα τα δεδομένα, είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η υπόθεση μεταγραφής κεντρικού αμυντικού στην ΑΕΚ, έχει μετατραπεί σ' ένα παιχνίδι τακτικής και με τον χρόνο. Ή με πιο απλά λόγια, η Ένωση και ο Αλμέιδα κάτι εξακολουθούν να περιμένουν. Προφανώς κάτι πολύ καλύτερο, από τις περιπτώσεις που ήδη θα μπορούσε να είχε κλείσει η ΑΕΚ. 

Στο τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, αυτό που είπε ο Αλμέιδα σ' όσους βρισκόμασταν απεσταλμένοι στην Ολλανδία, ήταν πως υπήρξαν περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που ήταν ενδιαφέρουσες, αλλά αρνήθηκαν να έρθουν. Δεν είπε ποτέ, πως όλες αυτές έχουν κλείσει οριστικά για την ΑΕΚ. Χρήσιμη υπενθύμιση. Πέρυσι το καλοκαίρι, ο Αλμείδα είχε κάνει από την προετοιμασία σχεδόν ανάλογη δήλωση για τις μεταγραφές στα στόπερ. Και κατόπιν ήρθε και ο Βίντα και ο Μουκουντί. Δυο κεντρικοί αμυντικοί που αρχικά είχαν αρνηθεί την προοπτική της ΑΕΚ και του ελληνικού πρωταθλήματος. 

Είναι πολύ πιθανό, η ΑΕΚ να ροκανίζει τον χρόνο, περιμένοντας να διαμορφωθεί διαφορετικό πλαίσιο, με κάποιες από τις περιπτώσεις που έχει ήδη δουλέψει. Αλλά ήταν ανέφικτες μέσα στον Ιούνη. Αν στην Ένωση έχουν την εικόνα πως αυτές οι περιπτώσεις παραμένουν στην... αγορά, τότε είναι πιθανό να ποντάρουν σε νέο κτύπημα, μέσα στον Αύγουστου. Εξ ου και αυτή η τακτική του παιχνιδιού με τον χρόνο.