Η ΑΕΚ πήρε άριστα και ολοκλήρωσε αήττητη την «διαβολοβδομάδα» της

ΑΕΚ

i

© Intime

Η ΑΕΚ πήρε άριστα και ολοκλήρωσε αήττητη την «διαβολοβδομάδα» της

Κώστας Τόπας 10:35 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μια σειρά απαιτητικών αναμετρήσεων τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, μέσα σε οκτώ ημέρες, αήττητη!

Ο «Γολγοθάς» για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε. Αρχικά, τον Αύγουστο η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κλήθηκε να δώσει μία σειρά απαιτητικών αγώνων σε διάστημα λιγότερο των 20 ημερών. Αρχικά με Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αντβέρπ και με Πανσερραϊκό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, το «βαρύ» πρόγραμμα συνεχίστηκε -και θα συνεχιστεί- και τους επόμενους μήνες, ειδικά μετά τους ομίλους του Europa League.

Τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα, μέσα σε οκτώ ημέρες η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε μπροστά της ένα πρόγραμμα απαιτητικών αναμετρήσεων. Δύο τεράστια ντέρμπι για το πρωτάθλημα και ενδιάμεσα το πιο δύσκολο ευρωπαϊκό της ματς για φέτος, αφού κλήθηκε να παίξει στο «Άμεξ», με μία από τις πιο ποιοτικές και φορμαρισμένες ομάδες της Premier League, την Μπράιτον.

Από αυτή την τριπλέτα αγώνων, η ΑΕΚ, για πολλούς ήταν το αουτσάιντερ. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» όχι μόνο ολοκλήρωσαν αυτη σειρά... ντέρμπι με θετικό πρόσημο αλλά την έκλεισαν κι αήττητοι. Αρχικά, η νταμπλούχος Ελλάδος αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ολυμπιακό κι έπειτα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη, καθώς επικράτησε με 3-2 της Μπράιτον. Την Δευτέρα (25/09) μάλιστα πέτυχε την δεύτερη της συνεχόμενη νίκη, ξανά μακριά από το «σπίτι» της, κατακτώντας τη νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Κι όλα αυτά για μία ΑΕΚ, η οποία είχε προβλήματα κι απουσίες και για τα τρία αυτά παιχνίδια. Παρ' όλα αυτά το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να βγάλει εις πέρας την αποστολή.

«Τα τρία ματς αυτά πήγαν καλά, αλλά σίγουρα εάν τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά θα μιλάγαμε από άλλη βάση. Εγώ όμως δεν θα άλλαζα τη δουλειά μου. Σήμερα τελειώνει μία μέρα θετικά για πολλούς λόγους, όμως δεν υπάρχει χρόνος για να το γιορτάσουμε γιατί σε τρεις μέρες παίζουμε πάλι», ήταν το σχόλιο του Ματίας Αλμέιδα όταν κλήθηκε να απαντήσει για το πρόγραμμα της Ένωσης.

Ο πιστός στρατιώτης του Αλμέιδα, Πινέδα τα κάνει όλα και συμφέρει - Οι μόνες δύο θέσεις που δεν έχει παίξει ακόμα ο Μεξικανός (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:17 - 26.09.2023

Ο πιστός στρατιώτης του Αλμέιδα, Πινέδα τα κάνει όλα και συμφέρει - Οι μόνες δύο θέσεις που δεν έχει παίξει ακόμα ο Μεξικανός (vid)

Ο πιστός «στρατιώτης» του Ματίας Αλμέιδα. Το πολυεργαλείο της ΑΕΚ. Ο Ορμπελίν Πινέδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ως αριστερός μπακ και το μόνο που μένει είναι να πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ είτε να στο κέντρο της άμυνας για να ολοκληρώσει το «πακέτο».

Την Πέμπτη (28/09, 21:00) η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ενώ την Δευτέρα (02/10) θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Τρεις ημέρες αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» θα φιλοξενήσουν τον Άγιαξ στην «OPAP Arena» και στις 8 Οκτωβρίου θα δώσουν το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στην «OPAP Arena» για να ολοκληρωθεί ο νέος «Γολγοθάς» για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.