Η σημαντική επιστροφή του Αραούχο δεν λύνει όλους τους... γρίφους

Σέρχιο Αραούχο

i

Σέρχιο Αραούχο/©intime

Η σημαντική επιστροφή του Αραούχο δεν λύνει όλους τους... γρίφους

Κώστας Τσίλης 16:35 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 14.08.2024

Ο Αραούχο επιστρέφει στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ματς τον Ατρόμητο, όμως ο Αλμέιδα θα πρέπει να βρει λύσεις σε μια σειρά από αγωνιστικούς γρίφους

Μπορεί και ο χρόνος που έχει στην διάθεση της η ΑΕΚ να προετοιμαστεί για το ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο να είναι λίγος, αλλά και οι απουσίες και πάλι σημαντικές. Όμως ο Ματίας Αλμέιδα έχει λόγους να αισθάνεται λίγο πιο... άνετος σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής στο Ηράκλειο. Γυρίζουν ο Αραούχο και ο Σιμάνσκι μετά την τιμωρία τους, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να μπει στην αποστολή και ο Φερνάντες. 

Για το κομμάτι της ενδεκάδας που θα επιλέξει ο Αλμέιδα για το αυριανό παιχνίδι στο Περιστέρι, υπάρχουν ερωτηματικά. Άλλωστε η χθεσινή προπόνηση είχε μόνο πρόγραμμα αποφόρτισης, ενώ εκκρεμεί μόλις μια ακόμα προπόνηση για υποτυπώδη δουλειά στην τακτική. Επομένως δύσκολα θα φανερωθούν οι σκέψεις του Αλμέιδα για το πλάνο. Έχει σημασία για τον Αργεντινό τεχνικό η επιστροφή του Αραούχο στο βασικό σχήμα. Όμως αυτό δεν του λύνει όλα τα... ζητήματα. 

Θεωρητικά ο αρχηγός της ΑΕΚ θα πάρει την θέση που έχει πάντα, πίσω και κοντά στον σέντερ φορ. Το πιο πιθανό είναι πως κατά συνθήκη φορ, θα παίξει και πάλι ο Τσούμπερ, καθώς ο Φαν Βέερτ δύσκολα μπορεί να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα, παρότι και πάλι θα είναι στην αποστολή. Από εκεί και πέρα σίγουρα ο Γκατσίνοβιτς θα παίξει στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Αλλά στην αντίστοιχη θέση δεξιά, υπάρχει ο πρώτος... γρίφος. 

Ο Άμραμπατ είναι τιμωρημένος και όχι διαθέσιμος. Επομένως οι επιλογές που έχει ο Αλμέιδα είναι είτε να ξεκινήσει βασικό τον Ελίασον, είτε να ψάξει για μια αγωνιστική αλχημεία. Μια αλχημεία που ίσως συνδέεται ακόμα και με τις επιλογές που θα κάνει για τα χαφ. Ή μια πιθανή μετακίνηση του Αραούχο στα δεξιά, κάτι πάντως που ο Αλμέιδα δεν συνηθίζει. 

Επίσης γρίφος είναι και οι επιλογές που θα κάνει ο Αλμέιδα στα χαφ. Ο Γιόνσον είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά φορτωμένος με κούραση και ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έχει επιστρέψει πλέον και ο Σιμάνσκι. Ο Πινέδα είναι μεν κουρασμένος, αλλά είναι τόσο κομβικός που δεν βγαίνει ποτέ από την ενδεκάδα. Αλλά υπάρχει και ο Μάνταλος, που προέρχεται από εξαιρετικό ματς στην Κρήτη. Με λίγα λόγια έχει πολλά να ζυγίσει και να αποφασίσει ο Αλμέιδα και πολύ λίγο χρόνο.