Δεν έχει τελειώσει ακόμα, ο αγωνιστικός «Γολγοθάς» της ΑΕΚ

Δεν έχει τελειώσει ακόμα, ο αγωνιστικός «Γολγοθάς» της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 14:15 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 14.08.2024

Την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι έχουν μπει ήδη σε διαδικασία ξεκούρασης, η ΑΕΚ συνεχίζει τις απανωτές αγωνιστικές υποχρεώσεις και ο Αλμέιδα ψάχνει ξανά για το rotation

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ από το τέλος της προηγούμενης διακοπής του πρωταθλήματος λόγω εθνικών, μπήκε σ' ένα πρόγραμμα του... θανάτου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου και μετά, πηγαίνει χωρίς ανάσα και μάλιστα σε ματς υψηλής έντασης. Ένας μικρός «Γολγοθάς» που θεωρητικά θα τελείωνε την περασμένη Πέμπτη με το ματς με τον Άγιαξ, στην πράξη όμως προέκυψε και συνέχεια. Η ΑΕΚ αύριο θα χρειαστεί να μπει ξανά στο γήπεδο για παιχνίδι πρωταθλήματος. 

Οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα έχουν ήδη στα πόδια τους, από την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη μέχρι και τώρα, συνεχόμενα ματς με Ολυμπιακό, Μπράιτον, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, ΟΦΗ και Άγιαξ. Όλο αυτό, μέσα σε 20 μέρες. Χωρίς ρεπό, χωρίς ανάσα. Και χωρίς ακόμα να έχει τελειώσει όλο αυτό. Η ΑΕΚ έχει και αύριο το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπορεί να μην έχει τον ίδιο δείκτη δυσκολίας μ' όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Αλλά ο Αλμέιδα ποτέ δεν υποτιμά κανέναν αντίπαλο, ειδικά από την στιγμή που υπάρχει και μεγάλη κόπωση, αλλά και απώλειες λόγω τραυματισμών. 

Είναι υποχρεωμένος ο Αργεντινός τεχνικός να ψάξει ακόμα και στο αυριανό παιχνίδι, για το καλύτερο δυνατό rotation. Αλλά και πάλι είναι μια εξίσωση, που δεν είναι καθόλου εύκολη. Η ΑΕΚ προέρχεται από ένα απαιτητικό ματς με τον Άγιαξ, που ξόδεψε πολλή ενέργεια. 

Ενώ ο Αλμέιδα θα ήθελε να δώσει και χρόνο ξεκούρασης, σ' όσους ποδοσφαιριστές του είναι διεθνείς και από Δευτέρα θα φύγουν για να ενσωματωθούν στις αποστολές των ομάδων του. Και ως εκ τούτου δεν θα έχουν χρόνο για να πάρουν ανάσες. Χωρίς όμως όλο αυτό, να επηρεάσει και την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ, που θέλει φυσικά οπωσδήποτε νίκη στο αυριανό ματς.