Η Θέλτα σκοπεύει να παραχωρήσει τον Πινέδα, αλλά είναι η πιο ζόρικη στις διαπραγματεύσεις
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Η Θέλτα σκοπεύει να παραχωρήσει τον Πινέδα, αλλά είναι η πιο ζόρικη στις διαπραγματεύσεις

Κώστας Τσίλης 08:55 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:27 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ εδώ και πολύ καιρό διαπραγματεύεται και πιέζει για τον Πίνεδα, η Θέλτα το έχει αποφασίσει να παραχωρήσει τον Μεξικανό αλλά δεν πρόκειται καθόλου εύκολα να φτάσει σε deal

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ αυτή την στιγμή σε σχέση με τον Ορμπελίν Πινέδα, δεν διαφέρει και πολύ σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή. Απλώς πέρυσι ήταν μόνο ο Ματίας Αλμέιδα που ήξερε πόσο σημαντικό ήταν για την Ένωση να κλείσει αυτό το deal, τώρα το ξέρει και ολόκληρος ο οργανισμός της ομάδας. Κατά τα άλλα η Θέλτα και πάλι είναι εξαιρετικά ζόρικη διαπραγματεύτρια, όπως ήταν και πέρυσι, αλλά για διαφορετικούς λόγους. 

Ο πρόεδρος της Θέλτα παραδέχθηκε δημοσίως σε συνέντευξη Τύπου, πως έχει ήδη στα χέρια του προτάσεις για τον Πινέδα. Ο ίδιος ο Κάρλος Μουρίνιο δεν αποκάλυψε τις ομάδες, αλλά το έκαναν τα μεξικανικά και τα ισπανικά ΜΜΕ, που "έδειξαν" την ΑΕΚ. Κάτι που ήταν αναμενόμενο. Η πραγματικότητα είναι πως η ΑΕΚ εδώ και πολύ καιρό έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και διαπραγματεύσεων με την Θέλτα, ψάχνοντας για την χρυσή τομή και πιέζοντας προκειμένου να κλείσει το θέμα. 

Είναι πολύ προφανείς οι λόγοι που η ΑΕΚ βιάζεται. Είναι επίσης πολύ προφανές και από την επικοινωνιακή διαχείριση που γίνεται, πως η Θέλτα σκοπεύει να παραχωρήσει τον Πινέδα. Μάλιστα μοιάζει μάλλον προσχηματικό το επιχείρημα πως περιμένει για αποφάσεις τον καινούργιο προπονητή, παρότι αυτό έχει ποδοσφαιρική λογική. Η Θέλτα όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, είναι πολύ σκληρή στις διαπραγματεύσεις. 

Το περασμένο καλοκαίρι, χρειάστηκε να πειστεί μέσα Ιούλη η ισπανική ομάδα, πως ο Πινέδα προκειμένου να συνεργαστεί ξανά με τον Αλμέιδα θα απέρριπτε όλες τις άλλες προτάσεις ακόμα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, για να κάνει το deal με την ΑΕΚ. Και ακόμα και τότε, αυτό το deal ήταν με πολύ σκληρούς όρους για την Ένωση, καθώς η Θέλτα δεν δέχθηκε να βάλει καμία οψιόν αγοράς στην συμφωνία για τον ετήσιο δανεισμό. 

Τώρα η Θέλτα διατηρεί περίπου ανάλογη στάση και έχει ως επιπλέον ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί σε σχέση με πέρυσι και την εξαιρετική σεζόν που έκανε ο Πινέδα με την ΑΕΚ. Επομένως είναι ακόμα πιο ζόρικο, να καταλήξει σ' ένα deal. Ειδικά με την ΑΕΚ, που ξέρουν οι Ισπανοί πόσο πολύ θέλει τον παίκτη. Από την άλλη μεριά, έχει και η ΑΕΚ τα δυνατά χαρτιά της. Την ξεκάθαρα διατυπωμένη επιθυμία του παίκτη, αλλά και το γεγονός πως ακριβώς επειδή θέλει πολύ τον παίκτη, μπορεί να κάνει μια σειρά από διαφορετικού τύπου προσφορές προς την Θέλτα. Χαρτί στα χέρια της ΑΕΚ, είναι και η ξεκάθαρη πρόθεση των Ισπανών, να εκμεταλλευτούν την καλή σεζόν του Ισπανού και τον παραχωρήσουν. Διότι τις περισσότερες φορές αυτός είναι ένας δρόμος, χωρίς επιστροφή. 

Είναι δεδομένο πως το αμέσως επόμενο διάστημα το... παιχνίδι θα φουντώσει ακόμα περισσότερο. Κυρίως διότι η ΑΕΚ θα αρχίσει να πιέζει όλο και περισσότερο. Ενώ και η Θέλτα θα αυξάνει τους... ελιγμούς της. Πέρυσι, αυτό κράτησε περίπου μέχρι και τα μέσα του Ιούλη. Φέτος είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει. Αλλά είναι σίγουρο, όπως έχετε διαβάσει ήδη στο Sportal.gr, πως η ΑΕΚ θα το παλέψει μέχρι τέλους και έχει την πρόθεση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.