Η απώλεια του Λιβάι, το σερί και ο... συνήθης ύποπτος Τσούμπερ (vid)

Στίβεν Τσούμπερ

i

©Intime

Η απώλεια του Λιβάι, το σερί και ο... συνήθης ύποπτος Τσούμπερ (vid)

Κώστας Τόπας 12:09 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ με οδηγό την περυσινή της εμφάνιση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη που θα της δώσεις ένα εισιτήριο στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Η ΑΕΚ έχει αφήσει πίσω της το ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2) με τον Παναθηναϊκό, για το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και πλέον στρέφει την προσοχή της στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (17/01, 19:00). Στην εν λόγω αναμέτρηση, ο Ματίας Αλμέιδα θα στερηθεί το πρώτο «κανόνι» των «κιτρινόμαυρων», Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος θα απουσιάσει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε στο ματς με τους «πράσινους».

Η απουσία του πρώτου σκόρερ της Ένωσης με οκτώ γκολ στα τελευταία επτά της ΑΕΚ, βγάζει υποχρεωτικά από το τραπέζι όποιες δεύτερες σκέψεις έκανε ο Ματίας Αλμέιδα για το παιχνίδι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Εκεί βέβαια που η Ένωση έχει να θυμάται μόνο ευχάριστες αναμετρήσεις. Η τελευταία μάλιστα είναι και η πιο «γλυκιά» για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς στις 8 Μαΐου του 2023, η Ένωση πήρε τη νίκη με 2-1 για την προτελευταία αγωνιστική των Play Offs κι έγραψε ιστορία, μιας και «σφράγισε» τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Το ματς ορόσημο που της έδωσε το πρωτάθλημα

Συγκεκριμένα, τότε η ΑΕΚ είχε περάσει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο, επικρατώντας 2-1. Ο Άρης πήρε προβάδισμα με το πέναλτι του Γκρέι στο 17', όμως ο Φαν Βέερτ στο 22' και ο Τσούμπερ στο 43' διαμόρφωσαν το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους», που ήταν φουριόζοι για 45 λεπτά. Σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ πέρασε μόνη πρώτη στο +3 από το «τριφύλλι» και χρειαζόταν έναν βαθμό για την κατάκτηση του τίτλου. Επειτα, η Ενωση έκανε τη... δουλειά και στο τελευταίο ματς της σεζόν, επικράτησε του Βόλου και σφράγισε τον τίτλο που περίμενε απ' το 2018.

Η ιστορία και το σερί του Τσούμπερ

Κόντρα στον Άρη η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει την ιστορία των αναμετρήσεων με το μέρος της, μιας και είναι αήττητη στις τελευταίες έξι συναντήσεις τους, με απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία, αυτή για το Κύπελλο Ελλάδος. Στη ρεβάνς της Τετάρτης (17/01, 19:00) ο Αργεντινός τεχνικός ενδεχομένως να παρατάξει την ομάδα του, έχοντας τον Στίβεν Τσούμπερ στο βασικό σχήμα, όπως το έκανε και στο πρώτο ματς στην «OPAP Arena».

Ο Ελβετός διεθνής μεσοεπιθετικός έχει χτίσει παράδοση απέναντι στους «κίτρινους», καθώς στα δέκα παιχνίδια που τους έχει αντιμετωπίσει έχει βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα τρεις φορές. Με αυτόν τον τρόπο, ο Άρης (μαζί με τον Ολυμπιακό, Ατρόμητο και Βόλο) είναι ένας από τους «αγαπημένους» αντίπαλος του Στίβεν Τσούμπερ.

Φέτος, ο 32χρονος μεσοεπιθετικός έχει χριστεί σκόρερ έξι φορές σε 26 αναμετρήσεις έχοντας μάλιστα και τρεις ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις και απέναντι στον Άρη θα επιδιώξει να διευρύνει το ρεκόρ κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.