Η ΑΕΚ δεν βάζει σειρά προτεραιότητας στις μεταγραφικές κινήσεις, αλλά μόνο... θέσεις

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η ΑΕΚ δεν βάζει σειρά προτεραιότητας στις μεταγραφικές κινήσεις, αλλά μόνο... θέσεις

Κώστας Τσίλης 12:51 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 04.06.2024

Υπάρχει στην ΑΕΚ ένας αρχικός μεταγραφικός σχεδιασμός με κινήσεις που είναι έτσι κι αλλιώς απαραίτητες να γίνουν, όμως δεν έχει μπει χρονική σειρά προτεραιότητας για να υλοποιηθούν

Ο Ματίας Αλμέιδα παραδέχθηκε μετά το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Λαμία, πως είχε πάρει τις αποφάσεις του για την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν, πριν καν κριθεί αν θα κατακτήσει ή όχι το πρωτάθλημα. Επίσης σύσκεψη κορυφής που αφορούσε τον μεταγραφικό σχεδιασμό και τις κινήσεις για την υλοποίηση του, έγινε και μετά το τέλος των playoffs, αλλά ακόμα και στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο, πως υπάρχουν θέσεις για τις οποίες η ΑΕΚ δεδομένα έχει αποφασίσει να κινηθεί. Ανάγκες για ενίσχυση που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν και που δεν θα κριθούν και από άλλες παραμέτρους. Θα γίνουν έτσι κι αλλιώς. Πρόκειται για την θέση του τερματοφύλακα, των δυο ακραίων μπακ αλλά και του αριστερού άκρου της επίθεσης. Δεδομένα δεν θα είναι μόνο αυτές οι κινήσεις που θα γίνουν. Θα είναι περισσότερες. Όμως αυτές είναι ήδη "κλειδωμένες".

Από εκεί και πέρα σε καμία απ' αυτές, δεν έχει μπει χρονική προτεραιότητα. Η ΑΕΚ δεδομένα θα πάρει τερματοφύλακα. Και μάλιστα βασικό. Είναι μια πρώτη ανάγκη, ο Αλμέιδα τον θέλει φυσικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Υπάρχει η περίπτωση του Μπρινιόλι που παίζει δυνατά, υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες. Η ΑΕΚ το δουλεύει προκειμένου να κλείσει το θέμα τερματοφύλακα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ωστόσο παράλληλα δουλεύει και τις υπόλοιπες κινήσεις που έχει αποφασιστεί πως θα γίνουν. Επομένως είναι πιθανό πριν από τερματοφύλακα, να έχει κλείσει η μεταγραφή δεξιού μπακ ή αριστερού μπακ ή μεσοεπιθετικού. Καμία εξ αυτών δεν έχει "παγώσει" και ούτε πρόκειται, προκειμένου να μπει σε άμεση προτεραιότητα και να κλείσει πρώτη κάποια άλλη.

Εξάλλου αυτό που θα ήθελε ο Αλμέιδα, όπως άλλωστε και κάθε προπονητής, είναι να μπορέσει να έχει όσο το δυνατόν νωρίτερα, τους παίκτες που θέλει στην δουλειά που θα γίνει στην προετοιμασία. Δεν είναι εύκολο καθόλου, καθώς τα χρονικά περιθώρια φέτος είναι πολύ στενά για την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ άλλαξε το πρόγραμμα προετοιμασίας και πάει ξανά στην γούρικη... «φυλακή»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:20 - 03.06.2024

Η ΑΕΚ άλλαξε το πρόγραμμα προετοιμασίας και πάει ξανά στην γούρικη... «φυλακή»

Μια αλλαγή στο πρόγραμμα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία έκανε η ΑΕΚ και το μοιράσει ανάμεσα σε δυο προπονητικά κέντρα για να ξαναβρεί και το... γούρι της

Ήδη έχουν απομείνει μόλις τρεις εβδομάδες, πριν η αποστολή αναχωρήσει την Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Όμως ακριβώς επειδή η ΑΕΚ θέλει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κάποιες κινήσεις, γι αυτό και τις δουλεύει παράλληλα.