Η ΑΕΚ είναι πλέον ξεκάθαρη και όλα εξαρτώνται από τον Πινέδα

Η ΑΕΚ είναι πλέον ξεκάθαρη και όλα εξαρτώνται από τον Πινέδα

Κώστας Τσίλης 10:36 - 04.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 04.08.2024

Από την στιγμή που η Ένωση και μέσα από το εξώδικο προς τον Βιγιαρεάλ ξεκαθάρισε την στάση της, το πως θα εξελιχθεί η υπόθεση με τον Πινέδα είναι πλέον στα χέρια και την συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες, από τότε που η ΑΕΚ έδωσε μια πολύ ξεκάθαρη απάντηση για τις προθέσεις της σχετικά με τον Ορμπελίν Πινέδα, στην τελευταία (επίσης πολύ χαμηλή οικονομικά) πρόταση της Μοντερέι. Με το εξώδικο που απέστειλε χθες στον μάνατζερ του Μεξικανού, κατέστησε επίσης σαφή την στάση που θα κρατήσει, στο ενδεχόμενο που ισχύει όντως για τον ποδοσφαιριστή η ατάκα περί «αλλού το σώμα και αλλού το μυαλό».

Ακόμα όμως και απέναντι στον Πινέδα η ΑΕΚ έχει απολύτως ξεκάθαρη στάση, από την στιγμή που ο Ματίας Αλμέιδα τον συμπεριέλαβε κανονικά στην ευρωπαϊκή λίστα για τα δυο παιχνίδια με τη Νοά. Επομένως για το πως θα συνεχιστεί η σχέση της ομάδας με τον Μεξικανό χαφ, τούδε και στο εξής, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την στάση που θα επιλέξει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Ζήτημα παραχώρησης του Πινέδα, δεν τίθεται. Τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Αν ξαφνικά η Μοντερέι αποφασίσει να προσθέσει εκατομμύρια στην πρόταση της και να επανέλθει, ουδείς μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη. Αλλά αυτό είναι κάτι που ισχύει και για όλους τους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ΑΕΚ. Με τα τωρινά δεδομένα όμως, θέμα πώλησης δεν υπάρχει.

Από εκεί και πέρα ο ίδιος ο Πινέδα θα αποφασίσει για την στάση του και αυτή η στάση θα κρίνει το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν συνεχίσει ο Μεξικανός χαφ να είναι συνεπής στην δουλειά του στα Σπάτα, θα παραμείνει ένας από τους ποδοσφαιριστές που υπολογίζει κανονικά ο Αλμέιδα. Άλλωστε βρίσκεται στην λίστα για τα παιχνίδια με τη Νόα και αυτό κάτι σημαίνει.

Αντιθέτως εαν και εφόσον ο Πινέδα επιλέξει να συμπεριφερθεί όπως περιέγραψε ο μάνατζέρ του στην ατάκα «το σώμα αλλού και το μυαλό αλλού», τότε και η ΑΕΚ θα ακολουθήσει αυτό που ήδη προανήγγειλε μέσω του εξωδίκου που απέστειλε. Μέχρι τώρα πάντως, ο Μεξικανός δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα. Μάλιστα από την στιγμή που επέστρεψε στα Σπάτα, έδειχνε κεφάτος και όχι προβληματισμένος. Αλλά επειδή η υπόθεση πολύ προφανώς πλέον, ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά τι θα πράξει στη συνέχεια.