Η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ: Οι δηλώσεις Αλμέιδα αλλά και Ηλιόπουλου θέτουν γρίφους!

Ηλιόπουλος, Αλμέιδα

i

Μάριος Ηλιόπουλος και Ματίας Αλμέιδα/intime

Η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ: Οι δηλώσεις Αλμέιδα αλλά και Ηλιόπουλου θέτουν γρίφους!

Κώστας Τσίλης 10:40 - 27.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 27.10.2024

Μετά από το αποτέλεσμα με τον Πανσερραϊκό και κυρίως τις δηλώσεις τόσο του προπονητή, όσο και του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, είναι θολό το τοπίο της επόμενης μέρας και είναι πιθανό να ξεκαθαρίσει με συναντήσεις

Μια ήττα από τον Πανσερραϊκό και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε, δεδομένα θα προκαλούσε τριγμούς στο οικοδόμημα της ΑΕΚ. Πολλώ δε μάλλον όταν είναι η δεύτερη ήττα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές αλλά και η πέμπτη απώλεια βαθμών, στα εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος. Αυτή είναι μια συνθήκη έτσι κι αλλιώς ζόρικη για την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ εκτός από βαθμούς, δείχνει σαν να χάνει (ή έχει ήδη χάσει) τον εαυτό της
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:59 - 26.10.2024

Η ΑΕΚ εκτός από βαθμούς, δείχνει σαν να χάνει (ή έχει ήδη χάσει) τον εαυτό της

Αυτή η ΑΕΚ που είναι νωθρή, θολωμένη, μπερδεμένη και δεν μπορεί να κερδίσει τον Πανσερραϊκό των δέκα παικτών, απέχει πλέον έτη φωτός από εκείνη που έπαιρνε νταμπλ με παίκτη λιγότερο και ο Αλμέιδα δείχνει να δυσκολεύεται πολύ σ' αυτό το επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας, την ώρα που το διαιτητικό πετσόκομμά έρχεται από άλλες εποχές - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Μόνο που η αλήθεια είναι, πως υπήρξαν δημόσιες τοποθετήσεις τόσο του Ματίας Αλμέιδα όσο και του Μάριου Ηλιόπουλου, μετά το ματς με τον Πανσερραϊκό, που θόλωσαν πολύ το τοπίο της επόμενης μέρας για την ΑΕΚ. Και που έβαλαν έναν γρίφο, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να απαντηθεί τις επόμενες ώρες, για το πως θα πορευτεί πλέον η ομάδα.

Ο Αλμέιδα δεν ήταν η πρώτη φορά που ανέλαβε όλη την ευθύνη για ένα στραβό αποτέλεσμα. Το έχει ξανακάνει. Και γενικώς είναι ένας προπονητής που πάντα παίρνει την ευθύνη πάνω του. Μόνο που αυτή την φορά, είπε και κάτι άλλο. "Πρώτα από όλα πάντα υπάρχει ένας υπεύθυνος. Και ο υπεύθυνος είμαι εγώ. Οπότε θα πρέπει να σκεφτούμε αν έχω την ικανότητα για να μπορέσω να το αλλάξω αυτό. Υπάρχει ένα κλαμπ που έχει μια ιστορία 100 ετών".

Με λίγα λόγια, ούτε καν εμμέσως, αλλά απολύτως σαφώς, ο Αλμέιδα έβαλε στο τραπέζι της εσωτερικής συζήτησης στην ομάδα, το πως θα πορευτεί η ΑΕΚ την επόμενη μέρα. Με τον ίδιο πρώτο στο κάδρο των ευθυνών για κακή πορεία μέχρι τώρα. Κάτι που μένει να φανεί μέσα στις επόμενες μέρες, τι ακριβώς σημαίνει και πως το έχει στο μυαλό του ο Αργεντινός τεχνικός.

Επίσης υπήρξε δήλωση και του Μάριου Ηλιόπουλου μετά το παιχνίδι. Και παρόλο που υπήρχε και επισήμως από την ΑΕΚ αλλά και από τον Αλμέιδα, μεγάλη κουβέντα (και δικαίως) για την διαιτησία και τα δυο πέναλτι που δεν δόθηκαν, ο ιδιοκτήτης εξέφρασε μόνο δυσαρέσκεια για το αποτέλεσμα. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά, που ο Ηλιόπουλος το κάνει αυτό δημοσίως. Κάτι που επίσης μένει να φανεί τι ακριβώς σημαίνει. Ειδικά από την στιγμή που κανείς δεν ξέρει πως ο νέος ιδιοκτήτης αντιδρά και διαχειρίζεται τέτοιου είδους κρίσεις.

Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ έχει κανονικά σήμερα προπόνηση και όχι ρεπό, καθότι ακολουθεί το παιχνίδι κυπέλλου με τον Άρη. Και μένει να φανεί πως θα κυλήσουν οι επόμενες ώρες, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει μια επίσκεψη του Ηλιόπουλου στα Σπάτα. Αλλά και μια συνάντηση με τον Αλμέιδα. Χωρίς πάντως αυτό να προδικάζει οποιαδήποτε εξέλιξη.