Η ευκαιρία, η... παγίδα και το «πρέπει» για την ΑΕΚ
i

© Intime

Η ευκαιρία, η... παγίδα και το «πρέπει» για την ΑΕΚ

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 10:04 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 16.09.2024

Οι απώλειες των τριών ανταγωνιστών προέκυψαν και η ΑΕΚ οφείλει να είναι προσεκτική και να κάνει το καθήκον της κόντρα στον Βόλο, προκειμένου να πατήσει στην κορυφή.

Την επιστροφή της στη δράση πραγματοποιεί το βράδυ της Δευτέρας (16/09, 20:00) η ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται τον Βόλο στην «OPAP Arena» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Στόχος της φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τη νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι κόντρα σε έναν θεωρητικά υποδεέστερο αντίπαλο, αλλά τώρα υπάρχει κι ένας λόγος παραπάνω να θέλει το «τρίποντο».

Και αυτός δεν είναι άλλος από τις απώλειες και των τριών ανταγωνιστών της Ένωσης, που προέκυψαν την Κυριακή (15/09). Τα χθεσινά αποτελέσματα ήταν σαν να τα έχει κάνει... παραγγελία ο Δικέφαλος, καθώς στο ντέρμπι της Τούμπας ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός «κόλλησαν» στο μηδέν, ενώ το ίδιο έπαθε και ο Ολυμπιακός με τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εν ολίγοις, κανένας από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου δεν κατάφερε να πάρει τρεις βαθμούς.

Τι σημαίνει αυτό; Η ΑΕΚ έχει τη μεγάλη ευκαιρία να σβήσει κατά κάποιον τρόπο την γκέλα που έκανε με τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια τη δεύτερη αγωνιστική. Και αυτό γιατί αν πάρει τη νίκη κόντρα στον Βόλο θα πατήσει στην κορυφή, φτάνοντας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Μια ευκαιρία που ίσως δεν την περίμενε -τουλάχιστον όχι τόσο νωρίς- διότι αν το «Χ» στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν αρκετά πιθανό σαν σενάριο, δεν ισχύει το ίδιο και για την ισοπαλία στο Φάληρο. Όμως ήρθε και η Ένωση μπορεί να... διαγράψει το «στραβοπάτημα» με τη Λαμία.

Εδώ μπαίνει και το (ακόμα μεγαλύτερο) «πρέπει», καθώς θα είναι τεράστια αποτυχία η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να κλωτσήσει μία τέτοια ευκαιρία, δηλαδή να μην επικρατήσει των Θεσσαλών σε μία σχεδόν γεμάτη «OPAP Arena» και να μην φτάσει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην κορυφή. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, οι «κιτρινόμαυροι» όχι απλά δεν θα «σβήσουν» την γκέλα με τη Λαμία, αλλά θα τη... διπλασιάσουν. Με τον πλέον άσχημο τρόπο.

Για να μπορέσει, όμως, η ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί τις απώλειες και των τριών ανταγωνιστών της και να πάρει τους τρεις βαθμούς, που θα τη φέρουν στην κορυφή, θα πρέπει να αποφύγει την... παγίδα που κρύβει το παιχνίδι με τον Βόλο. Τα ματς που ακολουθούν, μετά τη διακοπή που έχει προηγηθεί για τις εθνικές ομάδες, είναι ιδιαίτερα έως και επικίνδυνα λόγω έλλειψης ρυθμού. Ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του καλούνται λοιπόν να δείξουν αποφασιστικότητα, να αποφύγουν την... παγίδα, να αρπάξουν την ευκαιρία και να κάνουν το «πρέπει» πράξη.