Η «γιατρειά» που καλείται να βρει η ΑΕΚ για να σταματήσει να «πετάει» βαθμούς

Οι παίκτες της ΑΕΚ στον αγώνα με την Athens Kallithea

Η «γιατρειά» που καλείται να βρει η ΑΕΚ για να σταματήσει να «πετάει» βαθμούς

Κώστας Τόπας 13:36 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:40 - 23.09.2024

Απέναντι στην Athens Kallithea, η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε γι' ακόμη ένα παιχνίδι, «πέταξε» βαθμούς στη Λεωφόρο και καλείται να βρει «γιατρειά».

Εκεί που η ΑΕΚ είχε αφήσει πίσω της την γκέλα με τη Λαμία και προσπαθούσε να χτίσει σερί, μετρώντας δύο διαδοχικές νίκες, ήρθε η... φονέας των γιγάντων Athens Kallithea και της έβαλε «στοπ», με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς μετά την «λευκή» ισοπαλία στη Λεωφόρο.

Η Ένωση παρά τις τελικές προσπάθειες που δημιούργησε, 18, δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ και στο τέλος να πανηγυρίσει την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Η ΑΕΚ δεν είχε εικόνα για να χάσει βαθμούς ούτε στην Λεωφόρο, ούτε με Λαμία, αλλά…
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

09:00 - 23.09.2024

Η ΑΕΚ δεν είχε εικόνα για να χάσει βαθμούς ούτε στην Λεωφόρο, ούτε με Λαμία, αλλά…

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τις δυο... πραγματικότητες που βιώνει ταυτόχρονα η ΑΕΚ, για τον υπερβολικό και παράλογο αριθμό απουσιών λόγω τραυματισμού αλλά και το... ζύγι που έχει μπει πλέον για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια

«Όταν μιλάμε για κάποιες φάσεις σε χιλιοστά δευτερολέπτου μιλάμε για την αυτοπεποίθηση του κάθε παίκτη. Άλλες φορές καταφέρνουν να βρουν στόχο, άλλες η μπάλα περνάει από κοντά», ήταν η απάντηση του Ματίας Αλμέιδα, όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να βελτιωθεί στην τελική προσπάθεια

Με αυτόν τον τρόπο, η Ένωση έφτασε τους 11 βαθμούς και παράλληλα στο -2 από την κορυφή της Stoiximan Super League.

Οσους βαθμούς δηλαδή είχε συγκεντρώσει και την περυσινή σεζόν, έπειτα από πέντε αγωνιστικές. Φέτος, η ΑΕΚ έχει ήδη χάσει βαθμούς, με αντιπάλους τη Λαμία (1-1) στην «OPAP Arena» και τώρα κόντρα στην Athens Kallithea (0-0). Πέρυσι, ήταν ο Πανσερραϊκός και ο Ολυμπιακός που στέρησαν από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Οι Σερραίοι έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως το ίδιο σκορ υπήρξε και στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους».

Πέρυσι vs φέτος

Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι φέτος παρά το γεγονός ότι στα μετόπισθεν δεν έχει γίνει ενίσχυση που έγινε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι της Ένωσης, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ. Κι αυτό ήταν στο στραβοπάτημα με τη Λαμία, για την δεύτερη αγωνιστική, όπου οι Φθιώτες σκόραραν με ένα όμορφο τέρμα του Φουρτάδο.

Σε αντίθεση, με την περυσινή σεζόν, όπου η ΑΕΚ μετά το τέλος των πέντε αγωνιστικών, είχε δει την εστία της να παραβιάζεται έξι φορές. Από την άλλη, η Ένωση έχει σκοράρει εννέα τέρματα έως τώρα, όπως τον ίδιο αριθμό είχε και την περυσινή χρονιά.

Βέβαια, αυτό που καλείται να διαχειριστεί ο Ματίας Αλμέιδα είναι το γεγονός πως γι' ακόμη ένα παιχνίδι, οι «κιτρινόμαυροι» παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Οπως επίσης διαπιστώθηκε και το πρόβλημα που υπάρχει όταν η Ένωση καλείται να αγωνιστεί απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Ωστόσο, λύσεις σε κλειστές άμυνες μπορούν να δώσουν και οι ποδοσφαιριστές που έχουν τον χαρακτήρα να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους και να κάνουν μια προσωπική ενέργεια. Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ δίνει το πρώτο της ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα, απέναντι στον Παναθηναϊκό (29/09, 21:00). Και σε ένα τέτοιο παιχνίδι, με διαφορετικές συνθήκες από αυτό που έδωσε απέναντι στην Athens Kallithea, η Ένωση καλείται να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα ώστε να πλησιάσει ή και να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της κατάταξης.