«Η Ίντερ σκέφτεται να αφήσει τον Κορέα ελεύθερο»

Χοακίν Κορέα - Φωτ. IMAGO

i

©IMAGO

«Η Ίντερ σκέφτεται να αφήσει τον Κορέα ελεύθερο»

Κώστας Τόπας 11:30 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:30 - 22.07.2024

Δημοσίευμα στην Ιταλία αναφέρει ότι η Ίντερ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδεσμεύσει τον Χοακίν Κορέα, για τον οποίο ενδιαφέρεται η ΑΕΚ για την απόκτηση του.

Τα δημοσιεύματα γύρω από την υπόθεση του Χοακίν Κορέα συνεχίζονται στην Ιταλία. Πριν από μερικές ημέρες, η «Tuttosport» ανέφερε σε δημοσίευμα της, ότι η ΑΕΚ γνωρίζει τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης του 29χρονου Αργεντινού επιθετικού, τονίζοντας ότι είναι πολύ μακριά από την ελληνική πραγματικότητα, αλλά τη δεδομένη στιγμή η Ένωση δείχνει να είναι και η ομάδα η οποία θα κυνηγήσει τις πιθανότητες αυτής της μεταγραφής

Αυτή τη φορά, το «Calciomercato», αναφέρει ότι οι «νερατζούρι» εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να λύσουν το συμβόλαιο του Κορέα, ωστόσο για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν και κάποιες προϋποθέσεις.

Κι αυτό διότι εάν η Ίντερ αποδεσμεύσει τον 29χρονο Αργεντινό επιθετικό, τότε θα πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο τον ετήσιο μισθό του, ένα ποσό το οποίο φτάνει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, θα καλύψουν κι ένα ποσό της τάξης των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, που προκύπτει από έξτρα αποδοχές, εκτός του καθαρού μισθού του.

Αυτά τα χρήματα ζητάνε και οι διοικούντες την Ίντερ για να τον παραχωρήσουν, συνεπώς εάν δεν το λάβει από κάποιον άλλο σύλλογο, θα έχει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ κόστος από την υπόθεση. Από την άλλη, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Ίντερ σκέφτεται πως εάν δεν υπάρξει πρόταση 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, τότε θα προτείνει στον παίκτη, λύση συμβολαίου πληρώνοντας το μισό μισθό του.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Χοακίν Κορέα θα αποδεσμευτεί από την Ίντερ ως ελεύθερος και θα είναι σε θέση να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Ο 29χρονος φορ, αγωνίστηκε και σκόραρε στο φιλικό των «νερατζούρι» απέναντι στην Λουγκάνο, όμως δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του Ιντζάκι. Γι’ αυτό αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την ίδια ιστοσελίδα να αναφέρει πως το μέλλον του Κορέα στην Ίντερ παραμένει στον «αέρα».