Η Κροατία βράβευσε τον Βίντα πριν από τον αγώνα με την Πολωνία

Η Κροατία βράβευσε τον Βίντα πριν από τον αγώνα με την Πολωνία

Sportal newsroom 22:11 - 08.09.2024

Η Κροατία βράβευσε τον Ντομαγκόι Βίντα πριν από το παιχνίδι με την Πολωνία για τη συνεισφορά του στην ομάδα μετά από την απόσυρσή του.

Ο Ντομαγκόι Βίντα από τον περασμένο Ιούλιο είχε δηλώσει ότι θα αποσυρθεί από την Εθνική Κροατίας μετά το Euro 2024.

Κάπως έτσι η Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να τιμήσει τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, βραβεύοντάς τον. Πιο αναλυτικά, πριν από το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Κροατίας με την Πολωνία για το Nations League, ο πρώην διεθνής στόπερ, δέχτηκε το βραβείο από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του για τη συνεισφορά του στην ομάδα.

Εκεί έλαβε μια φανέλα με το νούμερο των συμμετοχών του, ενώ μαζί του είχε και τον γιο του. Μάλιστα η αναμέτρηση έγινε στο Όσιγιεκ, εκεί όπου ο 35χρονος έπαιξε τον πρώτο του αγώνα με τη Χρβάτσκα. Συνολικά ο Βίντα φόρεσε τη φανέλα της Κροατίας για 14 χρόνια, στα οποία μέτρησε 105 συμμετοχές, όντας στη «χρυσή» γενιά της πατρίδας τους.

Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ ήταν ένας από τους βασικούς παίκτες της Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018. Όταν η ομάδα του έφτασε μέχρι τον τελικό και ηττήθηκε από τη Γαλλία με 2-4.

Ακόμα ήταν και στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, όταν η Κροατία κατέκτησε την τρίτη θέση, αλλά και σε αυτή του Nations League στην οποία ηττήθηκε με 4-5 στα πέναλτι από την Ισπανία. Ωστόσο σε εκείνο το παιχνίδι ο 35χρονος δεν είχε αγωνιστεί.