Η «κρύα» πρεμιέρα και αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ για την Ευρώπη

Παίκτες ΑΕΚ

i

© Intime

Η «κρύα» πρεμιέρα και αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ για την Ευρώπη

Η κλήρωση ήταν ιδανική για την ΑΕΚ, προκειμένου να τα δώσει όλα για όλα και να μπει στο League Stage του Conference League. Αλλά υπάρχει και ένα «αγκάθι», που έρχεται από πέρυσι...

Μπορεί να έχουμε έναν μήνα ακόμα μπροστά μας, προκειμένου να επιστρέψουμε στην... κανονικότητα, αλλά από την Τρίτη (16/07) πήραμε την πρώτη γεύση από τη νέα σεζόν της Stoiximan Super League. Και αυτό γιατί έγινε η κλήρωση, με όλες τις ομάδες να μαθαίνουν το πρόγραμμα τους εν όψει της νέας σεζόν, που βρίσκεται προ των πυλών.

Το σίγουρο είναι ένα: Όλοι θα παίξουν με όλους. Αλλά η σειρά των αγώνων έχει τη σημασία της, ειδικά για τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για παράδειγμα, η ΑΕΚ, που δεν έχει να... κάψει κάποιο «κανονάκι» και θέλει το 3/3 στα προκριματικά του Conference League, προκειμένου να μπει στο League Stage της διοργάνωσης, δεν ήθελε ζόρια στην αρχή.

Επαναφέρουν οι Μεξικανοί θέμα συμφωνίας της Μοντερέι με τον Πινέδα και συζήτησης με την ΑΕΚ: «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:58 - 17.07.2024

Επαναφέρουν οι Μεξικανοί θέμα συμφωνίας της Μοντερέι με τον Πινέδα και συζήτησης με την ΑΕΚ: «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σέζαρ Μέρλο, ο Μεξικανός χαφ είναι κοντά στην επιστροφή του στην πατρίδα του καθώς γίνεται συζήτηση για να υπάρξει συμφωνία με την ΑΕΚ, χωρίς πάντως να φαίνεται να υπάρχει βάση ούτε και σ' αυτό το δημοσίευμα

Και η κληρωτίδα της έκανε τη χάρη κατά κάποιον τρόπο, καθώς το πρόγραμμα της Ένωσης στο ξεκίνημα της είναι αρκετά ευνοϊκό. Οι «κιτρινόμαυροι» στάθηκαν τυχεροί και ανάμεσα στα παιχνίδια για τα playoffs του Conference League έχει τα δύο παιχνίδια εντός έδρας με ΟΦΗ και Λαμία. Αρκετά σημαντικό το γεγονός ότι δεν θα μπλέξει με ταξίδια και μετακινήσεις, που θα κούραζαν ακόμα περισσότερο τους παίκτες.

Μετά τη ρεβάνς των playoffs, που θα έχει κριθεί αν η ΑΕΚ θα βρίσκεται στο League Stage του Conference League για τη σεζόν 2024-2025, ο Δικέφαλος έχει την πρώτη εκτός έδρας υποχρέωση του, καθώς θα κληθεί να πάει στη Λιβαδειά, ώστε να αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Στη συνέχεια, έρχεται η διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, άρα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα μπορέσει να πάρει κάποιες ανάσες.

Βέβαια, δεν είναι όλα... ρόδινα. Η ΑΕΚ έχει και ένα «αγκάθι» που την περιμένει, το οποίο το κουβαλάει από την περσινή σεζόν. Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ στην «OPAP Arena», η Ένωση δεν θα έχει τη στήριξη του κόσμου της. Η ΔΕΑΒ είχε τιμωρήσει τους «κιτρινόμαυρους» με μια αγωνιστική κεκλεισμένων θυρών για μία κροτίδα στην αναμέτρηση με τη Λαμία για την τελευταία αγωνιστική των playoffs της περασμένης σεζόν.