Η ΑΕΚ θέλει ένα «θαύμα» όπως αυτό της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπάγερν (vids)

Η ΑΕΚ θέλει ένα «θαύμα» όπως αυτό της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπάγερν (vids)

Κώστας Τόπας 10:08 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 29.05.2024

Η τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League αναμένεται να είναι γεμάτη συγκινήσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου κι η ΑΕΚ ελπίζει να πετύχει ότι έκανε η Μάντσεστερ Σίτι το 2012 και η Μπάγερν πέρυσι.

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 4-1 στο γήπεδο της Τούμπας, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα σε έναν άνευρο και άχρωμο αντίπαλο, ενώ την ίδια ώρα η ΑΕΚ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο Φάληρο και γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-0.

Αποτελέσματα τα οποία χρίζουν ξεκάθαρο φαβορί τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και αυτό γιατί πλέον είναι στην κορυφή και εκείνος κρατά την τύχη του στα χέρια του. Σε περίπτωση που επικρατήσει του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» την Κυριακή (19/05, 20:00) θα κατακτήσει το 4ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ θα κοιτάξει να κάνει το καθήκον της, νικώντας τη Λαμία και θα περιμένει από τον Άρη να «κόψει» βαθμούς στον ΠΑΟΚ είτε με νίκη είτε με ισοπαλία, ώστε να στεφθεί εκείνη πρωταθλήτρια. Αδιαμφησβήτητα πρόκειται για ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Την τελευταία αγωνιστική, μάλιστα, είναι πιθανό να υπάρξει και ισοβαθμία. Πώς θα συμβεί αυτό; Να νικήσει η ΑΕΚ τη Λαμία και να φέρει ισοπαλία ο ΠΑΟΚ με τον Άρη. Και τα δύο είναι εξαιρετικά ενδεχόμενα. Σ’ αυτή την περίπτωση οι δύο «Δικέφαλοι» θα έχουν από 78 βαθμούς.

Ο τίτλος όμως θα καταλήξει στην ΑΕΚ. Κι αυτό διότι η Ένωση επικράτησε 2-0 στο ματς της κανονικής διάρκειας και ο ΠΑΟΚ 3-2 στην Τούμπα για τα playoffs. Τα άλλα δύο ματς ήρθαν ισόπαλα. Στην Τούμπα 1-1 στον δεύτερο γύρο και στην OPAP Arena 2-2 για τα playoffs.

Όταν η Σίτι κατέκτησε το πρωτάθλημα στο 94'

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην Premier League, πριν από μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2011-2012 υπήρχε ισοβαθμία μεταξύ των δύο πρωτοπόρων. Ωστόσο, ο τίτλος της Premier League κρίθηκε από τη συνολική διαφορά τερμάτων υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι (+64) έναντι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (+56), καθώς και οι δύο ομάδες τερμάτισαν στην κορυφή, έχοντας 89 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, εκείνη η σεζόν άρχισε στις 13 Αυγούστου 2011 και έληξε στις 13 Μαΐου 2012. Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1968, νικώντας την ΚΠΡ την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος με 3-2 και ανατροπή στο τελευταίο λεπτό με γκολ του Σέρχιο Αγουέρο.

Το τελικό 3-2 έφερε τη Σίτι στους 89 βαθμούς, όσους είχε και η Γιουνάιτεντ. Το +64 των Πολιτών στα γκολ όμως υπερτερούσε του +56 των «κόκκινων διαβόλων» κι έτσι η κούπα πήγε στη γαλάζια μεριά του Μάντσεστερ.

Από τη Ντόρτμουντ στη Μπάγερν μέσα σε δευτερόλεπτα

Την περυσινή σεζόν, η Ντόρτμουντ κατάφερε να χάσει το πρωτάθλημα. Οι Βεστφαλοί είδαν τη Μάιντς να προηγείται με 2-0 στο 24’ μέσα στην έδρα τους, σπατάλησαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες και με το τελικό 2-2, χάρισαν το 11ο σερί πρωτάθλημα στην Μπάγερν Μονάχου.

⚽Με σόου του Όρτα, ο Ολυμπιακός «ξέρανε» την ΑΕΚ - «Τεσσάρα» στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ, που είναι 90' μακριά από τον τίτλο!
SPORTAL ORIGINALS

22:00 - 15.05.2024

⚽Με σόου του Όρτα, ο Ολυμπιακός «ξέρανε» την ΑΕΚ - «Τεσσάρα» στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ, που είναι 90' μακριά από τον τίτλο!

Η έκτακτη εκπομπή Sportal Studio Live έρχεται αμέσως μετά τη λήξη των αναμετρήσεων σε «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και Τούμπα για την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Παρουσιάζουν οι Βασίλης Μοιρώτσος και Γιώργος Περπερίδης.

Κι αυτό διότι η ομάδα του Τόμας Τούχελ νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Κολωνία, στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της Bundesliga, και, εκμεταλλευόμενη την εντός έδρας ισοπαλία της Ντόρτμουντ με τη Μάιντς (2-2), «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της κατάταξης με 71 βαθμούς, ισόβαθμη με την Μπορούσια και σήκωσε το τρόπαιο, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων.