Η «παράδοση» του Ελίασον και το πρώτο ματς μετά από 2 μήνες χωρίς γκολ από Γκαρσία ή Πόνσε

Ελίασον

i

Νίκλας Ελίασον/©intime

Η «παράδοση» του Ελίασον και το πρώτο ματς μετά από 2 μήνες χωρίς γκολ από Γκαρσία ή Πόνσε

Κώστας Τσίλης 11:09 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 14.08.2024

Ο Ελίασον που πέρυσι δεν είχε ούτε γκολ, στην Τούμπα σκόραρε για δεύτερη φορά απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ ήταν το πρώτο ματς πρωταθλήματος της ΑΕΚ μετά από 68 μέρες που ούτε ο Γκαρσία, ούτε ο Πόνσε βρήκαν δίχτυα

Η ΑΕΚ μετά από εκείνο το καταστροφικό από κάθε άποψη παιχνίδι στην Κρήτη με τον ΟΦΗ τον περασμένο Σεπτέμβρη, συνέχισε και στην Τούμπα να σκοράρει ασταμάτητα. Στην Τούμπα η ομάδα του Αλμέιδα βρήκε δίχτυα για 15ο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος στην φετινή σεζόν. Κάτι που φυσικά έχει την αξία του. Και αυτή την φορά, το σκοράρισμα είχε την ιδιαιτερότητά του. 

Μπορεί η φάση του γκολ της ΑΕΚ να ανήκει σε μεγάλο βαθμό στην εκπληκτική κάθετη του Ορμπελίν Πινέδα και την εντυπωσιακή κούρσα και ασίστ του Λιβάι Γκαρσία, όμως αυτός που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ήταν ο Νίκλας Ελίασον. Και αυτό που συμβαίνει με τον Σουηδό μεσοεπιθετικό, είναι εντυπωσιακό. Στην περυσινή σεζόν, δεν είχε πετύχει ούτε ένα γκολ. Φέτος, έχει σκοράρει και στα δυο παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ. Άνοιξε το σκορ στην Τούμπα. Είχε πετύχει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στη νίκη με 2-0 στον πρώτο γύρο στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Κανείς δεν δείχνει ικανός, να «σκοτώσει» το λιοντάρι
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:11 - 12.02.2024

Κανείς δεν δείχνει ικανός, να «σκοτώσει» το λιοντάρι

Η ΑΕΚ έχασε μόλις για έξι λεπτά στην Τούμπα, την ευκαιρία να γίνει το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά αυτό που και πάλι έδειξε και έχει τεράστια αξία, είναι πως κανείς ανταγωνιστής δεν έχει βρει τρόπο να την κερδίσει. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Εννοείται πως έχει τεράστια συμμετοχή ο Γκαρσία με την ασίστ του. Όμως στον πίνακα των σκόρερ, δεν έγραψε το όνομα του. Ούτε ο Λιβάι, ούτε ο Πόνσε. Και είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό σε ματς πρωταθλήματος της ΑΕΚ, μετά από περισσότερο από δυο μήνες. Τελευταία φορά που δεν είχαν σκοράρει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, ήταν στις 4 Δεκέμβρη και το ματς με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κρίθηκε με το γκολ του Βίντα. Από τότε σ' όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος, έβρισκαν δίχτυα είτε ο Γκαρσία, είτε ο Πόνσε. Είτε και οι δυο μαζί. Μέχρι και το χθεσινό στην Τούμπα, που δεν σκόραρε κανένας εκ των δυο. 

🎙️ ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1: «Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα»...