Η πιο δύσκολη νύχτα της ΑΕΚ του Αλμέιδα
i

© Intime

Η πιο δύσκολη νύχτα της ΑΕΚ του Αλμέιδα

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 00:24 - 16.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:39 - 16.08.2024

Η ΑΕΚ γνώρισε έναν σοκαριστικό αποκλεισμό μέσα στο γήπεδο της, ο οποίος την έφερε αντιμέτωπη με... πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ τελείωσε πρόωρα. Η Ένωση παρότι έκανε ροντέο το παιχνίδι με το γκολ - η μάλλον αυτογκόλ- που βρήκε στις καθυστερήσεις, δεν κατάφερε να βρει και το δεύτερο που ήθελε και γνώρισε έναν σοκαριστικό αποκλεισμό, αφού το 1-0 επί της Νόα δεν ήταν αρκετό λόγω της ήττας με 3-1 στο πρώτο ματς στην Αρμενία.

Κάπως έτσι οι «κιτρινόμαυροι» είπαν αντίο στην Ευρώπη από τον Δεκαπενταύγουστο και για ακόμη μία φορά δεν κατάφεραν να συνεχίσουν σε αυτή την καταραμένη -για εκείνους- διοργάνωση που λέγεται Conference League. Πριν τρία χρόνια είχαν γνωρίσει έναν παρόμοιο αποκλεισμό από τη Βελέζ, πέρυσι δεν κατάφεραν να πάρουν την τρίτη θέση στον όμιλο του Europa League, ώστε να συνεχίσουν στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA και φέτος... η Νόα.

Η Ένωση πραγματοποίησε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στη νέα σεζόν και τώρα θέλοντας και μη θα στρέψει την προσοχή της στις εγχώριες διοργανώσεις, αφού μόνο σε αυτές θα παίζει όλη τη χρονιά. Πριν όμως γυρίσει σελίδα και ανασυγκροτηθεί ως ομάδα, ζει μία κατάσταση που δεν έχει ξαναζήσει όσο καιρό βρίσκεται ο Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της.

Η πιο δύσκολη νύχτα επί «Πελάδο»

Ο Ματίας Αλμέιδα μία που ανέλαβε τα ηνία της ΑΕΚ, μία που έγινε ένα με τον κόσμο της Ένωσης. Και είναι λογικό, καθώς η ομάδα στα χέρια του κατευθείαν άλλαξε επίπεδο και μόλις στην πρώτη του χρονιά έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ. Βέβαια, ακόμα κι εκείνη τη σεζόν, που ο Δικέφαλος κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο δεν ήταν όλα ρόδινα, υπήρξαν και άσχημες βραδιές, αλλά ξεπεράστηκαν γρήγορα και στο τέλος η ομάδα έζησε κάτι που είχε να ζήσει σχεδόν μισό αιώνα.

Την αμέσως επόμενη σεζόν, δηλαδή πέρυσι, η ΑΕΚ βίωσε πολύ πιο δύσκολες βραδιές. Αρχικά ήταν ο αποκλεισμός στους ομίλους του Europa League, ο οποίος έφερε μεγάλη πίκρα, καθώς η Ένωση είχε μπει με το δεξί και είχαν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες και στη συνέχεια το κυριότερο: Το χαμένο πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια της ομάδας. Αυτό κι αν ήταν μία τεράστια... δοκιμασία για την ομάδα του Ματίας Αλμείδα.

Ωστόσο, σαν την κατάσταση που ζει απόψε ο «κιτρινόμαυρος» οργανισμός, δεν έχει ξαναζήσει όσο βρίσκεται ο Ματίας Αλμέιδα στο τιμόνι. Και αυτό φάνηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Νόα, που όμοιες της δεν έχουν ξανακουστεί στην «OPAP Arena», αλλά και από την κίνηση του «Πελάδο» να μαζέψει τους παίκτες του κατευθείαν σε ένα σημείο του γηπέδου και να τους μιλήσει.

Ο κόσμος της ΑΕΚ όση πίκρα κι αν ένιωσε τις προηγούμενες δύο σεζόν μερικές βραδιές, ποτέ δεν ήταν τόσο σκληρός απέναντι στον Αλμέιδα και τους παίκτες του. Ακόμα και στην περίπτωση του χαμένου πρωταθλήματος με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, χειροκρότησε τον Αργεντινό και τους παίκτες του για την προσπάθεια που κατέβαλλαν. Σήμερα, όμως, αυτό για πρώτη φόρα δεν συνέβη...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!