Φλέρταρε με το απόλυτο φιάσκο η ΑΕΚ, 4-3 την Ίντερ Ντ' Εσκάλδες και πάει υποψιασμένη στη ρεβάνς
i

© Intime

Φλέρταρε με το απόλυτο φιάσκο η ΑΕΚ, 4-3 την Ίντερ Ντ' Εσκάλδες και πάει υποψιασμένη στη ρεβάνς

Κώστας Τσίλης 23:00 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:04 - 24.07.2024

Η ΑΕΚ μετέτρεψε το πάρτι σε θρίλερ, πήρε τη νίκη επί της Ίντερ Ντ' Εσκάλδες με 4-3 αντί για... 6-1 και πλέον ξέρει πως στη ρεβάνς πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική.

Για σχεδόν μια ώρα παιχνιδιού στη Νέα Φιλαδέλφεια, αυτό που φαινόταν ήταν πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να βάλει γκολ στην Έσκαλδες όποτε και όπως ήθελε. Άλλωστε προηγήθηκε στο ημίχρονο με 3-0, ενώ έφτασε και το σκορ στο 4-0. Και φαινόταν πως αυτό που θα έκανε απέναντι στην ομάδα από την Ανδόρα, ήταν ένας υγιεινός περίπατος. Μέχρι που ο Βίντα έβαλε ένα αυτογκόλ και από εκεί ξεκίνησε μια κατηφόρα λαθών για την ΑΕΚ, που έφερε το τελικό 4-3, που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς.

Προφανώς και αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα, είναι πως η ΑΕΚ έκανε δώρο στην Εσκάλδες αυτό το 4-3. Υπό την έννοια πως έβαλε ένα αυτογκολ, έκανε ένα λάθος ο Στρακόσια που έδωσε ένα πέναλτι, ενώ και το τρίτο γκολ ήταν με την άμυνα να έχει μείνει… παγωτό. Και προφανώς το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να προκριθεί στην ρεβάνς.

Nίκες «χρυσάφι» από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: Κοντά στη 14η θέση της UEFA η Ελλάδα
CONFERENCE LEAGUE

23:11 - 24.07.2024

Nίκες «χρυσάφι» από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: Κοντά στη 14η θέση της UEFA η Ελλάδα

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πήραν τη νίκη κόντρα σε Ίντερ ντ' Εσκάλδες και Μπάνια Λούκα, αντίστοιχα, χαρίζοντας στην Ελλάδα 500 πολύτιμους βαθμούς όσον αφορά τη βαθμολογία της UEFA. Αυτοί έφεραν τη χώρα κοντά στη 14η θέση, εκεί όπου κυνηγάει τη Σκωτία.

Ωστόσο είναι ένα ζήτημα για την ΑΕΚ, το γεγονός πως για περίπου 60 λεπτά τα έκανε όλα σωστά, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και χάνοντας και άλλες ευκαιρίες, αλλά στα τελευταία 30 έκανε το λάθος μετά το άλλο. Και άνευ λόγου και αιτίας, άφησε ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση στην ρεβάνς την προσεχή εβδομάδα.

Η ΑΕΚ φυσικά και ήταν ανώτερη στο διάστημα που ήταν απολύτως συγκεντρωμένη. Με τον πίεση, με κλεψίματα, με σωστό τρόπο επιθέσεων. Και κυρίως με γκολ και χαμένες ευκαιρίες. Όλο αυτό κράτησε επί της ουσίας μέχρι να βάλει το αυτογκολ ο Βίντα στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως μόλις έχασε ο Γκαρσία το πέναλτι αμέσως μετά, να στείλει το ματς στο 5-1. Από εκείνο το σημειο και μετά, η ΑΕΚ ήταν χαλαρή, έκανε λάθη, ήταν προβληματική στην λειτουργία της. Και το ματς πήγε στο 4-3. Μάλιστα είναι πολύ χαρακτηριστικό, πως η ΑΕΚ στα τελευταία δέκα λεπτά του παιχνιδιού, έκανε τρείς κλασικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά τις έχασε.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (73’ Μάνταλος), Σιμάνσκι (64’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (63’ Κοϊτά), Λιούμπιτσιτς, Ελίασον (63’ Φερνάντες), Γκαρσία (76’ Νορντίν Άμραμπατ).

ΙΝΤΕΡ ΝΤ' ΕΣΚΑΛΔΕΣ (Κάναλς Τσίφρο): Μουνιόζ, Πουέντες, Τόρες (62’ Σάντσες), Φεχάρ, Μπερλάνγκα, Ζαν Λουκ (19’ Ντε Λα Τόρε), Λόπες Έλο (46’ Μαρτίνες), Μπουχάρμα (62’ Αντρέου), Αλόνσο, Λόπες, Γκαλιέγο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ήταν τεράστια η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στην ΑΕΚ και στην Εσκάλδες. Και όσο το έβλεπε το ματς σοβαρά η Ένωση, προηγήθηκε με 4-0 και εκεί επί της ουσίας κρίθηκε και η νίκη. Διότι από το 4-0 και μετά, η ΑΕΚ έκανε ρεσιτάλ λαθών.

MVP

Μπορεί ο Λιβάι Γκαρσία να έβαλε ένα γκολ και να έδωσε και μια ασίστ. Αλλά το πιο γεμάτο παιχνίδι απ’ όλους τους παίκτες της ΑΕΚ το έκανε ο Λιούμπιτσιτς. Σκόραρε και ο ίδιος, αλλά κυρίως φαινόταν σαν να βρίσκεται παντού στο γήπεδο και να κάνει τα πάντα. Από κλεψίματα μπάλας, μέχρι και μοίρασμα του παιχνιδιού. Και έπαιξε και αριστερό μπακ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Με το αγαπημένο του 4-2-3-1, ξεκίνησε και τη νέα σεζόν ο Ματίας Αλμέιδα. Με τον Σιμάνσκι και τον Γιόνσον στις θέσεις των χαφ και τον Λιούμπιτσιτς ακριβώς μπροστά τους σε ρόλο ελεύθερο. Ο Γκατσίνοβιτς ήταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Ελίασον στο δεξί, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Όσο για την Εσκάλδες, έπαιξε μ’ ένα 4-3-3, το οποίο περισσότερο ήταν 4-5-1.