AEK: «Ιστορική νίκη σε αγγλικό έδαφος μετά το 3-2 στην έδρα της Ντέρμπι Κάουντι το 1976»
i

© Intime

AEK: «Ιστορική νίκη σε αγγλικό έδαφος μετά το 3-2 στην έδρα της Ντέρμπι Κάουντι το 1976»

Sportal newsroom 01:13 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 14.08.2024

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με αφορμή το έπος στο Μπράιτον, θυμήθηκε την πρώτη νίκη της Ένωσης σε αγγλικό έδαφος με το 3-2 επί της Ντέρμπι Κάουντι το 1976.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Αγγλία για να αντιμετωπίσει την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Premier League, ένα από τρία φαβορί για την κατάκτηση του Europa League, χωρίς το βασικό κεντρικό αμυντικό της δίδυμο και με δυο βασικούς της παίκτες που μόλις είχαν επιστρέψει από τραυματισμό. Η Μπράιτον την περίμενε την Ένωση, για να στήσει ένα πάρτι, στην πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή. Το πάρτι όμως, το έκανε η αγέλη του Ματίας Αλμέιδα, που πραγματοποίησε ένα έπος, νικώντας με 3-2 μέσα στο «Amex Stadium».

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ στην ανάλυση του αγώνα, θυμήθηκε την πρώτη νίκη του Δικεφάλου σε αγγλικό έδαφος, η οποία ήταν στην έδρα της Ντέρμπι Κάουντι με 3-2 το μακρινό 1976.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Επος της Νταμπλούχου Ελλάδας στην έδρα μιας από τις καλύτερες αγγλικές ομάδες, με γκολάρες από Σιντιμπέ, Γκατσίνοβιτς και Πόνσε! Ιστορική νίκη για την ΑΕΚ που πήγε με πολλά προβλήματα στο Μπράιτον, κι όμως άφησε άφωνη την Ευρώπη! Πρώτη νίκη σε αγγλικό έδαφος μετά το 3-2 στην έδρα της Ντέρμπι Κάουντι το 1976».