Κι όμως δεν έκανε ο Γκαρσία την διαφορά για την ΑΕΚ στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Κι όμως δεν έκανε ο Γκαρσία την διαφορά για την ΑΕΚ στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Κώστας Τσίλης 13:46 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 27.09.2024

Με βάση την γλώσσα των αριθμών, ο Πινέδα αλλά και ο Ελίασον έχουν συμβολή στα έξι από τα δέκα γκολ της Ένωσης στο αθηναϊκό ντέρμπι την τελευταία διετία

Όταν ο Λιβάι Γκαρσία διαγνώστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με θλάση, το πρώτο που σκέφτηκε ο Ματίας Αλμέιδα, ήταν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Παρόλο που θα μεσολαβούσε για την ΑΕΚ το ματς με την Καλλιθέα. Είναι γεγονός πως ο Λιβάι σ' όλα τα αθηναϊκά ντέρμπι που έχει παίξει, έχει ταλαιπωρήσει πολύ την άμυνα του Παναθηναϊκού και είχε κάνει αγωνιστική διαφορά.

Αυτή ωστόσο είναι μια πραγματικότητα, που δεν αποτυπώνεται ακριβώς έτσι και στην γλώσσα των αριθμών. Εκεί, δεν είναι ο Γκαρσία αυτός που κάνει την διαφορά. Ο Λιβάι από τα δέκα γκολ που έχει η ΑΕΚ στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την τελευταία διετία, έχει πετύχει τα δυο. Στο περυσινό 2-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Και έχει χάσει και ένα πέναλτι, στη νίκη της ΑΕΚ με 1-0 τη σεζόν του ντάμπλ.

Όλα ανοιχτά για Λαμέλα, όμως έχει τεράστια σημασία για την ΑΕΚ η παρουσία του στο ντέρμπι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:50 - 26.09.2024

Όλα ανοιχτά για Λαμέλα, όμως έχει τεράστια σημασία για την ΑΕΚ η παρουσία του στο ντέρμπι

Οι προπονήσεις μέχρι και το Σάββατο θα ξεκαθαρίσουν αν ο Αργεντινός σταρ θα βρίσκεται στην ενδεκάδα ή στον πάγκο της ΑΕΚ για το ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον Αλμέιδα είναι σημαντικό και μόνο που θα είναι διαθέσιμος

Όμως ο Ορμπελίν Πινέδα και ο Νίκλας Ελίασον, έχουν συμβολή στα έξι από τα συνολικά δέκα γκολ στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Από τρία ο καθένας. Ο Πινέδα έχει σκοράρει στις νίκες με 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια και 2-1 στην Λεωφόρο στην περυσινή σεζόν. Όπως και στην ήττα με 2-1, πάλι στην Λεωφόρο, τη σεζόν του νταμπλ. Συνολικά τρία γκολ για τον Μεξικανό.

Όσο για τον Ελίασον, πέτυχε δυο γκολ στη νίκη της ΑΕΚ με 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια στα περυσινά Play Offs. Ενώ ο Σουηδός εξτρέμ είχε δώσει και την ασίστ για το γκολ με το οποίο άνοιξε ο Βίντα το σκορ, στην ήττα με 2-1 στην Λεωφόρο επίσης για τα περυσινά Play Offs. Με λίγα λόγια ο Ελίασον έχει δυο γκολ και μια ασίστ.

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, τόσο ο Ελίασον, όσο και ο Πινέδα, θα βρίσκονται κανονικά και στο γήπεδο και την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ίδιο και ο Βίντα αλλά και ο Τσούμπερ, που έχουν πετύχει τα άλλα δυο γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό την τελευταία διετία. Και θα λείπει ο Γκαρσία με τα δυο γκολ αλλά και ο Πόνσε που είχε πετύχει το ένα από τρία στο περυσινό 3-0.