Κωδικός «ψάξτε τον Βίντα»
i

Ντομαγκόι Βίντα/©intime

Κωδικός «ψάξτε τον Βίντα»

Κώστας Τσίλης 13:40 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 14.08.2024

Ο Αλμέιδα ξέρει καλά την ευχέρεια που έχει Βίντα στο σκοράρισμα και έχει δουλέψει πολύ για να τον "βρίσκουν" οι συμπαίκτες του στις στατικές φάσεις της ΑΕΚ

Το γεγονός πως ο Ντομαγκόι Βίντα έχει φτάσει ήδη τα τέσσερα γκολ στην φετινή σεζόν, δεν είναι δα και καμία σπουδαία είδηση. Πρόκειται για έναν κεντρικό αμυντικό,, ο οποίος στην καριέρα του μετρά συνολικά 47 γκολ. Δεν είναι και λίγοι οι σέντερ φορ που θα ζήλευαν την συγκεκριμένη επίδοση. Ενώ δεδομένα φανερώνει και την ικανότητα του Βίντα να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, για να κάνει αυτό που χρειάζεται για να σκοράρει. 

Αυτή την ικανότητα, φυσικά την ξέρει καλύτερα από τον καθένα ο Ματίας Αλμέιδα. Και ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει πως είναι υπερπολύτιμη, ειδικά όταν προκύπτουν ειδικές καταστάσεις αλλά και σφικτές άμυνες. Εκεί δηλαδή που η ΑΕΚ καλείται να ψάξει το γκολ από μια στατική φάση και από... αέρος. Γι αυτό και ο Αλμέιδα έχει δουλέψει πολύ στα Σπάτα, πάνω στον τρόπο που οι παίκτες της ΑΕΚ θα ψάχνουν το... κεφάλι του Βίντα κυρίως στα κόρνερ αλλά και στα φάουλ. 

Με εξαίρεση το γκολ που πέτυχε ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που ήταν "ριμπάουντ" από χαμένη πέναλτι, τα υπόλοιπα τρία της φετινής σεζόν, μοιάζουν βγαλμένα από καρμπόν. Με κεφαλιά, σχεδόν από την ίδια θέση μέσα στην περιοχή. Ακόμα και στο ίδιο τέρμα. Είναι πολύ προφανές πως είναι αποτέλεσμα και δουλειάς στα Σπάτα, εκτός της τεράστιας κλάσης και ικανότητας του Βίντα. Ίσως γι αυτό και ο Κροάτης στόπερ, μετά τους πανηγυρισμούς με τους συμπαίκτες του για το γκολ χθες απέναντι στον Άρη, πήγε στον πάγκο και έδωσε το χέρι του στον Αλμέιδα

Είναι τεράστιο όπλο για έναν προπονητή, να έχει κεντρικό αμυντικό που να έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Πέρυσι ο Βίντα είχε μόνο ένα γκολ, παρόλο που επίσης γινόταν δουλειά πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Και δεν ήταν μέσα στα κανονικά του... στάνταρ. Φέτος η δουλειά έγινε προφανώς ακόμα πιο επισταμένη πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Εξ ου και τα αποτελέσματα. 

🔴Baladeros LIVE: Ο Μαρτίνεθ, ο Καρβαλιάλ και οι... ιπτάμενοι Βίντα, Ιωαννίδης και ΠΑΟΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!