Λαμέλα και Μαρσιάλ ξανά μαζί: Τα γκολ, οι συνεργασίες και τα πεπραγμένα τους στη Σεβίλλη

Ο Αντονί Μαρσιάλ και ο Έρικ Λαμέλα με τη φανέλα της ΑΕΚ

i

©Intime

Λαμέλα και Μαρσιάλ ξανά μαζί: Τα γκολ, οι συνεργασίες και τα πεπραγμένα τους στη Σεβίλλη

Κώστας Τόπας 14:48 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 21.09.2024

Έρικ Λαμέλα και Άντονι Μαρσιάλ θα αγωνίζονται ξανά μαζί, αυτή τη φορά για λογαριασμό της ΑΕΚ. Τι έκαναν τα δύο φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης όταν συνυπήρξαν στη Σεβίλλη.

Η ΑΕΚ το πάλεψε πολύ, το πίεσε πολύ και τελικά το πέτυχε να κλείσει ίσως την μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού. Η Ένωση τα βρήκε σ' όλα με τον πρώην επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντονί Μαρσιάλ και ήρθε στην Ελλάδα για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους».

Το βράδυ της Τετάρτης (18/09) ο Γάλλος επιθετικός, προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» για να τελειώσει και τυπικά την μεταγραφή του στην Ένωση. Οι οπαδοί της ΑΕΚ υποδέχθηκαν τον σπουδαίο επιθετικό, με τον Μαρσιάλ να φοράει το κασκόλ της ομάδας και να είναι χαμογελαστός.

Ο Γάλλος σταρ αφού πέρασε από τις ιατρικές εξετάσεις, πήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια, ξεναγήθηκε στο γήπεδο, υπέγραψε το συμβόλαιό του και ανακοινώθηκε και επίσημα για την Ένωση, με ένα απίθανο βίντεο.

Ο Μαρσιάλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena, όπου τον περίμενε ο Μάριος Ηλιόπουλος. Τον υποδέχθηκε με την ατάκα: «Δείξε μου τη μαγεία σου». Κι αυτό θα επιδιώξει να κάνει ο 28χρονος Γάλλος επιθετικός, ο οποίος θα βρεθεί ξανά στα αποδυτήρια με τον Έρικ Λαμέλα, τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Σεβίλλη.

Ο Έρικ Λαμέλα και ο Αντονί Μαρσιάλ στη Σεβίλλη

Το 2021, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είχε ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του καθώς αποφάσισε να αποχωρήσει από την Τότεναμ έπειτα από οκτώ χρόνια θητείας στα «σπιρούνια» και να ενταχθεί στη Σεβίλλη και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη La Liga. Με τους Σεβιγιάνους, ο Λαμέλα κατέγραψε 92 εμφανίσεις, έχοντας 16 γκολ κι επτά ασίστ.

Ενα χρόνο αργότερα, το ίδιο μονοπάτι ακολούθησε και ο Αντονί Μαρσιάλ. Με τη διαφορά ότι ο Γάλλος επιθετικός μετακόμισε ως δανεικός στη Σεβίλλη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία κατέγραψε ιστορικά νούμερα. Με την ομάδα της Ανδαλουσίας, ο 28χρονος είχε 12 συμμετοχές με απολογισμό ένα γκολ και μία ασίστ. Μέσα σε αυτόν τον αριθμό αγώνων, οι τρεις συμμετοχές ήταν με τον Έρικ Λαμέλα, τον σημερινό του συμπαίκτη στην ΑΕΚ.

Οι δύο αστέρες του ποδοσφαίρου, συνυπήρξαν στη Σεβίλλη και συνολικά μαζί στον αγωνιστικό χώρο κατέγραψαν 131 λεπτά. Το πρώτο τους παιχνίδι ήταν απέναντι στη Μπαρτσελόνα, από την οποία η ομάδα τους γνώρισε την ήττα με 1-0. Σε εκείνο το ματς Λαμέλα και Μαρσιάλ συνυπήρξαν για 67 λεπτά. Ο Αργεντινός είχε αγωνιστεί στο δεξί άκρο της επίθεσης και ο Μαρσιάλ στην κορυφή, σε έναν σχηματισμό 4-2-3-1.

Το επόμενο παιχνίδι ήταν αυτό απέναντι στη Γρανάδα. Ο Γάλλος επιθετικός είχε ξεκινήσει και πάλι στο βασικό σχήμα, αλλά όχι μόνος του στην κορυφή, αλλά έχοντας ως παρτενέρ τον Εν Νασίρι. Ο Λαμέλα είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο από τον πάγκο, παίρνοντας τη θέση του Μαροκινού στην αιχμή του «δόρατος» δίπλα από τον Μαρσιάλ, σε ένα 4-4-2. Σε εκείνη την αναμέτρηση, η Σεβίλλη είχε πάρει τη νίκη με 4-2, με τους δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να αγωνίζεται μαζί 23 λεπτά.

Τελευταία φορά που Λαμέλα και Μαρσιάλ αγωνίστηκαν μαζί στο χορτάρι ήταν στις 17 Απριλίου του 2022. Τότε, η Σεβίλλη αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο μεγάλο ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής στη La Liga. Παρά το γεγονός ότι οι Ανδαλουσιανοί είχαν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, οι «μερένχες» κατάφεραν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα, να κάνουν την ανατροπή και στο τέλος να πάρουν τη νίκη με 3-2 και τους Μαρσιάλ και Λαμέλα να παίζουν 41 λεπτά μαζί στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, στη εν λόγω αναμέτρηση, ο Έρικ Λαμέλα είχε καταφέρει να βρει δίχτυα και συγκεκριμένα να πετύχει το 2-0 για την Σεβίλλη. Από την πλευρά του, ο Μαρσιάλ, πήρε κι αυτός φανέλα βασικού όπως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, αλλά δεν είχε καταφέρει να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Τώρα, οι δρόμοι των Λαμέλα και Μαρσιάλ συναντώνται ξανά. Αυτή τη φορά στην Ελλάδα, για λογαριασμό της ΑΕΚ και το σίγουρο είναι πως τόσο ο Αργεντινός όσο και ο Γάλλος γνωρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου και θα επιδιώξουν να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να βοηθήσουν τους «κιτρινόμαυρους» να φτάσουν στην κατάκτηση θετικών αποτελεσμάτων και στο τέλος της σεζόν, σε τίτλους.