Γκέλα-σοκ για την ΑΕΚ που... έσπασε τα δοκάρια!
i

© Intime

Γκέλα-σοκ για την ΑΕΚ που... έσπασε τα δοκάρια!

Κώστας Τσίλης 23:32 - 24.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:49 - 24.08.2024

«Στραβοπάτημα» για την ΑΕΚ με το καλημέρα στο πρωτάθλημα, που σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, «έσπασε» και τα δοκάρια και ήρθε ισόπαλη (1-1) με τη Λαμία στην «OPAP Arena».

Τελικά για την ΑΕΚ το ματς της προηγούμενης Κυριακής με τον ΟΦΗ και όχι αυτό με τη Νόα, φαίνεται ήταν η παρένθεση. Στο παιχνίδι με την Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια, επέστρεψε και πάλι στην αναποτελεσματικότητα και την ανασταλτική αφέλεια και έπεσε στο… μπλόκο. Κινδύνεψε ακόμα και με ήττα, αλλά έμεινε τελικά στην ισοπαλία με γκολ στο φινάλε. Η ουσία όμως είναι, πως πέταξε δυο πολύτιμους βαθμούς εντός έδρας απέναντι στην Λαμία, η οποία ήταν πολύ διαβασμένη αμυντικά, εξαιρετικά ψυχωμένη και έφυγε με τον βαθμό από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Βεβαίως την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ πάλευε σχεδόν σ’ όλο το παιχνίδι να βρει μια σωστή τελική προσπάθεια, η Λαμία στην πρώτη και μοναδική της βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Και έβαλε την Ένωση να κυνηγάει στο σκορ σχεδόν από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, όταν ήδη έδειχνε πως ζοριζόταν πάρα πολύ να βρει τρόπους να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα. Όλα τα περίμενε από την αριστερή της πλευρά και τις συνεργασίες του Πήλιου με τον Κοϊτά.

Όταν στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία πρόσεξε πολύ περισσότερο και μπλόκαρε τα ανεβάσματα του Πήλιου, η ΑΕΚ έδειχνε να μην έχει τρόπους να αναπτυχθεί σωστά και να απειλήσει. Ο Αλμέιδα ανακάτεψε την τράπουλα με αλλαγές. Πήρε ακόμα και όλα τα ρίσκα που θα μπορούσε να πάρει, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα, έπαιξε χωρίς κανένα αμυντικό χαφ στο γήπεδο. Όμως η ΑΕΚ δυσκολευόταν πολύ να απειλήσει. Και όταν το έκανε, είχε εξαιρετικά άσχημα τελειώματα. Και από τον Λαμέλα και από τον Γκαρσία.

Ούτε καν από τις πολλές στατικές φάσεις κατάφερε η ΑΕΚ να απειλήσει. Εξαίρεση η φάση στο φινάλε του ματς και το πολύ καλό φάουλ που εκτέλεσε ο Λαμέλα για να σκοράρει με το κεφάλι ο Μουκουντί. Όμως στις (μόλις με βάση την εικόνα του ματς) έξι λεπτά καθυστερήσεις, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να γυρίσει εντελώς το παιχνίδι. Άλλωστε το εξαιρετικό σουτ του Κοϊτά, πήγε στην εσωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Κόστιτς και όχι στα δίχτυα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (68’ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι (69’ Μάνταλος), Πινέδα (58’ Λαμέλα) , Κοϊτά , Λιούμπιτσιτς (78’ Τσούμπερ), Γκαρσία, Άμραμπατ (58’ Ελίασον)

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Σαραμαντάς (77’ Ντεντάκης), Αντράντε (77’ Σάνταμπεργκ), Μέκιτς (90’ Σιμόνι), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος, Μπίκοβ, Ρίνγκ (84’ Τερεζίου), Δοϊρανλής (90’ Αθανασακόπουλος), Κορνέζος, Γιαννούτσος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ δέχθηκε ένα γκολ στην πρώτη και μοναδική τελική της Λαμίας στο ματς. Αντίθετα εκείνη, με εξαίρεση το γκολ του Μουκουντί και το δοκάρι του Κοϊτά, δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά φάσεις.

MVP

Ο Γουστάβο Φουρτάδο έκανε το τέλειο πλασέ και άνοιξε το σκορ για την Λαμία. Όμως εκτός απ’ αυτό, ήταν και ο παίκτης που έδωσε σημαντικές ανασταλτικές βοήθειες στο δεύτερο ημίχρονο, ώστε να μπλοκάρει την καλή αριστερή πλευρά της ΑΕΚ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Κρατάει σταθερά ο Ματίας Αλμέιδα αυτό το 4-2-3-1 και μάλιστα χωρίς καμία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Πινέδα ήταν ξανά δίπλα στον Σιμάνσκι στα χαφ, ενώ ο Κοϊτά με τον Άμραμπατ στα δυο άκρα της επίθεσης. Ο Λιούμπιτσιτς σ’ έναν ρόλο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη μεριά, ο Μαρίνος Σατσίας παρέταξε την Λαμία μ’ ένα 3-4-3. Ένας σχηματισμός που ουσιαστικά ήταν περισσότερο 5-3-2.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!