Στο πόδι η Νέα Φιλαδέλφεια και... πηγαδάκια για το Άρης - ΠΑΟΚ (vids)

Στο πόδι η Νέα Φιλαδέλφεια και... πηγαδάκια για το Άρης - ΠΑΟΚ (vids)

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 18:10 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 29.05.2024

Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει γεμίσει τους δρόμους και τα μαγαζιά της Νέας Φιλαδέλφειας λίγη ώρα πριν το ματς της Ένωσης με τη Λαμία για την τελευταία αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Μπόλικη κουβέντα για το Clasico της Θεσσαλονίκης...

Το βράδυ της Κυριακής (19/05) η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λαμία στη δεδομένα κατάμεστη «OPAP Arena» για τη 10η -και τελευταία- αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Στόχος της Ένωσης φυσικά η νίκη, η οποία όμως πλέον δεν της φτάνει για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια και φέτος.

Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν σε συνδυασμό με τη δίκη τους νίκη επί της ομάδας της Φθιώτιδας, να μη νικήσει ο ΠΑΟΚ τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Σε περίπτωση που η ομάδα του Άκη Μάντζιου «κόψει» βαθμούς στους «ασπρόμαυρους», η ΑΕΚ θα κατακτήσει το 14ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Αν όμως ο Δικέφαλος του βορρά φύγει με «διπλό» από το Χαριλάου, θα είναι εκείνος πρωταθλητής.

Φυσικά, η αγωνία για τον τίτλο έχει κορυφωθεί και η προσμονή των οπαδών της Ένωσης να δώσουν -για τελευταία φορά φέτος- το παρόν στην «OPAP Arena» με την ελπίδα να έρθουν και τα ευχάριστα από το Χαριλάου είναι μεγάλη. Γι' αυτό και η Νέα Φιλαδέλφεια από νωρίς σήμερα είναι κιτρινόμαυρη. Γενικότερα είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια, πριν από κάθε αναμέτρηση της ΑΕΚ από τότε που έχει επιστρέψει στο σπίτι της, αλλά αυτή τη φορά είναι πιο ιδιαίτερη η κατάσταση λόγω των δεδομένων.

Έτσι λοιπόν, η Νέα Φιλαδέλφεια είναι στο... πόδι, με τους φίλους της ΑΕΚ να έχουν γεμίσει τους δρόμους και τα μαγαζιά της περιοχής, ανυπομονώντας να έρθει η ώρα να ανοίξουν οι θύρες της «OPAP Arena» και να πάρουν θέση στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν για τελευταία φορά φέτος την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, την οποία στήριξαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Βέβαια, λόγω του πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην κούρσα του τίτλου, νούμερο ένα θέμα συζήτησης των φίλων της ΑΕΚ είναι το... Άρης - ΠΑΟΚ. Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς στη Νέα Φιλαδέλφεια ακούς για το Clasico της Θεσσαλονίκης, κάτι το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό δεδομένων των συνθηκών...