Η Ναντ με δέκα παίκτες από το 9' μπλόκαρε τη Μαρσέιγ πριν τις μάχες με την ΑΕΚ!

Η Ναντ με δέκα παίκτες από το 9' μπλόκαρε τη Μαρσέιγ πριν τις μάχες με την ΑΕΚ!

Γιώργος Σακελλαρίου 23:57 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 14.08.2024

Στο 1-1 εκτός έδρας με τη Ναντ έμεινε η Μαρσέιγ, αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League.

Η Μαρσέιγ μετά τον Παναθηναϊκό θα βρει στον δρόμο της, αυτή τη φορά σε όμιλο του Europa League, μία άλλη ελληνική ομάδα, την ΑΕΚ.

Οι Μασσαλοί, ενώ έχουν ποιότητα δείχνουν ότι ακόμα ψάχνονται με τις αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και έναν νέο τεχνικό τον Μαρθελίνο και πέταξαν δύο σημαντικούς βαθμούς στην έδρα της Ναντ. Η αντίπαλος της Ένωσης για την τέταρτη αγωνιστική, προηγήθηκε 0-1 στο 4’, είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 9’ κι όμως το ματς έληξε 1-1 κι έτσι η Μαρσέιγ έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στην κορυφή. Μετράει πλέον δύο νίκες εντός και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας σε τέσσερις αγωνιστικές. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Μαρθελίνο έκανε μόνο μία αλλαγή!

Η Μαρσέιγ ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 2’ άγγιξε το γκολ. Ο Βιτίνια εκτέλεσε, αλλά απέκρουσε ο Ντεκάμπ.

Στο 4’ έγινε το 0-1. Ο Βιτίνια έκανε την προσπάθεια, η μπάλα κατέληξε στον Σαρ κι αυτός πέτυχε το 0-1 από κοντά. Στο 9’ η Ναντ έμεινε με παίκτη λιγότερο! Ο Μεϊπιγού ανέτρεψε τον Σαρ που ήταν έτοιμος να σκοράρει και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Η Μαρσέιγ είχε το σκορ υπέρ της και αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 15’ ο Σαρ απείλησε, αλλά ο Ντεκάμπ είχε απάντησε. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν, η Ναντ ισορρόπησε με τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ Ντόουγκλας Αουγκούστο να έχει εξαιρετική εικόνα και στο 39’ βρήκε και το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Σάιμον σέντραρε, ο Μουσταφά Μοχάμεντ κοντρόλαρε και με εξαιρετική κίνηση και τελείωμα εκτέλεσε τον Λόπες για το 1-1.

Η Ναντ να σημειωθεί ότι είχε χάσει τους πέντε από τους τελευταίους έξι αγώνες της στη Ligue 1 εναντίον της Μαρσέιγ (είχε και 1 ισοπαλία). Τα «καναρίνια» είχαν τέσσερις σερί ήττες από τους Μασσαλούς, ποτέ δεν έκανε πέντε συνεχόμενες και η παράδοση συνεχίστηκε!

Η Ναντ με δεδομένο ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, έκλεισε τους χώρους, αμύνθηκε μαζικά και μπλόκαρε τη Μαρσέιγ, η οποία δεν είχε εμπνεύσεις, ήταν προβλέψιμη και χωρίς φαντασία. Ο Μαρθελίνο πέρασε στο ματς τον Εντιαγέ, η επιθετική γραμμή των Μασσαλών έγινε πιο ζωηρή, αλλά η Ναντ άντεχε. Στο 62' ο Ρονγκιέρ, στο 75' ο Σαρ, στο 79' ο Βερετού και στο 82' ο Βιτίνια δεν βρήκαν στόχο. 

Σε όμιλο Champions League στόχευε η ΑΕΚ, σε τέτοιον θα δώσει τις «μάχες» της
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

22:50 - 01.09.2023

Σε όμιλο Champions League στόχευε η ΑΕΚ, σε τέτοιον θα δώσει τις «μάχες» της

Η ΑΕΚ βρέθηκε ξαφνικά σε όμιλο με ονόματα και μπάτζετ επιπέδου Champions League, αλλά έτσι κι αλλιώς γι αυτά προετοιμαζόταν και έχει αποδείξει πως βρίσκει απαντήσεις στους πιο δύσκολους γρίφους. Γράφει ο Κώστας Τσίλης.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Μαρσέιγ γινόταν πιο πιεστική. Στο 86' ο γκολκίπερ της Ναντ Ντεκάμπ σταμάτησε τον Ρονγκιέρ και στο 89' τον Εμπεμπά, ενώ στο 93' αστόχησε από καλή θέση και ο Ομπαμεγιάνγκ!

Μαρσέιγ (Μαρθελίνο): Λόπες – Κλος, Ζιγκό, Εμπεμπά, Λοντί – Ρονγκιέρ, Βερετού, Σαρ, Κορέα (64’ Εντιαγέ) – Βιτίνια, Ομπαμεγιάνγκ.